Venecija objavila rat galebovima koji napadaju turiste i konobare

Venecija je i zvanično objavila rat agresivnim galebovima, čiji broj iz godine u godinu sve više raste. Ove ptice napdaju turiste i konobare ovog italijanskog grada, kao i radnike na krovovima.

Kako dođe proljeće, a sa njim i gladni galebovi koje je potrebno nahraniti, ove ptice se okuraže i postaju nepodnošljive. Prije svega konstantno oblijeću Trg Svetog Marka i druge turističke atrakcije da bi došli do besplatnog ručka. Neki galebovi jedu čak i lokalne golubove.

Gradska vlast želi da ukloni gnijezda galebova iz centra grada. Đuzepe Ćerubini, PR Venecije, izjavio je da se neka gnijezda nalaze na glavnim gradskim objektima, kao što su Bazilika i Duždeva palata.

Druga strategija je dovođenje sokola koji bi uplašili i otjerali galebove. Ipak, zakoni za zaštitu divljih životinja bi najvjerovatnije stali na put toj odluci, jer su neke vrste galebova zaštićene vrste.

Zvaničnici su rekli i da su pokušavali sa puštanjem zvukova koji bi navodno rastjerali galebove, ali da nisu postigli željeni efekat. Osim što planiraju da uklone gnijezda, gradska vlast apeluje na ažurnije čišćenje grada i spriječavanje ostavljanja gomile otpadaka u kantama i na ulicama.

(Izvor:Blic)

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close