NAŠE PARE: Vlada “upumpava” u avio kompaniju, a ona nastavlja da gubi! - Volim Podgoricu

NAŠE PARE: Vlada “upumpava” u avio kompaniju, a ona nastavlja da gubi!

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines MA završila je prošlu godinu sa ukupnim gubitkom od čak 9,4 miliona eura, saznaju Dnevne novine iz više izvora. Izvještaj o poslovanju MA u prošloj godini trebalo je da bude predat Poreskoj upravi zaključno sa 31. martom, ali se to do danas nije desilo.

Godine 2013. Montenegro Airlines ostvario je gubitak od 3,8 miliona eura. Taj rezultat je u odnosu na 2012. bio bolji za 1,5 miliona eura. Međutim, 2014. ekonomska kriza direktno je uticala na finasijske rezultate ovog preduzeća, koji su znatno lošiji od prethodnih godina. Kako saznaju Dnevne novine od više izvora bliskih Montenegro Airlinesu, nacionalna avio-kompanija je prošlu godinu završila sa gubitkom od 9,4 miliona eura, što je skoro dva i po puta više nego 2013. godine.

Shodno zakonu, završni obračun MA morao je biti predat Poreskoj upravi Crne Gore do 31. marta. Nakon toga, izvještaj se upućuje Vladi, koja na prvoj sljedećoj sjednici raspravlja o njemu i donosi odluku o njegovom usvajanju. Iako je rok za predaju finasijskog izvještaja bio posljednji dan marta, MA još nije dostavio završni obračun Poreskoj upravi, niti je o njemu Vlada dala svoje mišljenje.

O velikom gubitku u 2014, prema saznanjima DN, raspravljalo se i na bordu direktora nacionalnog avio-prevoznika koji je nedavno održan. Zbog čega je probijen rok za predaju izvještaja koji je do sada svake godine u skladu sa zakonom dostavljan Vladi na izjašnjavanje ostala je nepoznanica jer u MA nijesu odgovorili na pitanja novinara Dnevnih novina.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com