Božidarka Krunić stalni predstavnik Crne Gore pri Savjetu Evrope - Volim Podgoricu

Božidarka Krunić stalni predstavnik Crne Gore pri Savjetu Evrope

Stalni predstavnik Crne Gore pri Savjetu Evrope ambasadorka Božidarka Krunić predala je akreditivna pisma Generalnom sekretaru Savjeta Evrope Thorbjornu Jaglandu čime je preuzela dužnost stalnog predstavnika Crne Gore pri Savjetu Evrope.

Jagland je tokom razgovora izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja Crne Gore i Savjeta Evrope biti i ubuduće nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

On je istakao da ambasadorka Krunić preuzima dužnost u periodu kada je Crnoj Gori ukinut monitoring PSSE uslijed uspješno sprovedenih reformi u proteklom periodu.

“Ocijenio je da je Crna Gora uspješna priča i dobar primjer u regionu i na toj liniji izrazio očekivanje da će naša zemlja i u post-monitoring fazi nastaviti sa realizacijom preostalih obaveza iz Rezolucije PSSE”, saopšteno je iz MVPEI. 

Krunić je istakla posvećenost Crne Gore implementaciji i zaštiti temeljnih vrijednosti SE i informisala o aktuelnim kretanjima u državi sa posebnim osvrtom na dinamiku evropskih i evroatlanskih integracija.

“Ona je, takođe, istakla da je ukidanje monitoringa dalo dodatni impuls crnogorskim institucijama da još posvećenije rade na dostizanju evropskih standarda, uz uvjerenje da će saradnja Crne Gore sa Savjetom Evrope biti uspješno nastavljena”, kazali su u MVPEI.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com