Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević u “Komanskom mostu” - Volim Podgoricu

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević u “Komanskom mostu”

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je sa saradnicima JU Zavod “Komanski most”, instituciju za smještaj osoba s intelektualnim invaliditetom.

“Tokom posjete, direktor Zavoda Vaselj Dušaj upoznao je ministarku Kovačević o trenutnim aktivnostima u Zavodu, kao i prioritetima na kojima će se fokusirati u narednom periodu u skladu sa Programom rada za ovu godinu, sa posebnim akcentom na aktivnostima na transformaciji ustanove”, saopšteno je iz Ministarstva.

Navodi se da je Dušaj istakao da su u infrastrukturnom dijelu stvoreni optimalni uslovi za boravak i rad korisnika, kao i pozitivno terapijsko okruženje. Takođe je naveo i pojedine probleme koji se javljaju u radu i izrazio nadu da će uz pomoć resornog Ministarstva uspjeti da se isti riješe.

“Ministarka Kovačević je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima u radu Zavoda, i istakla da će se zalagati i pružati pomoć u realizaciji planiranih prioriteta, sa posebnim fokusom na prijem doktora medicine, a sve u cilju unapređenja zdravstvene zaštite korisnika”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Kovačević sa saradnicima obišla smještajne i radne kapacitete i u neposrednom kontaktu sa korisnicima lično se uvjerila da se mnogo postiglo na promociji i zaštiti njihovih prava, kao i na kvalitetu i obimu usluga.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com