SLUČAJ TABLICE: Numanović: Nijesam uradio ništa protiv zakona i interesa građana - Volim Podgoricu

SLUČAJ TABLICE: Numanović: Nijesam uradio ništa protiv zakona i interesa građana

Ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović poručio je da je jedino Tužilaštvo kompetentno da ispita medijske navode o upotrebi njegovog službenog vozila, navodeći da nije uradio ništa mimo zakona i interesa građana.

Upitan da komentariše navode da su na njegovom službenom automobilu mijenjane tablice, on je kazao da resorno ministarstvo nije ćutalo o tom pitanju nego je, kao i do sada, imalo dobru saradnju sa medijima.

“Nijesam uradio ništa što je mimo zakona i interesa građana Crne Gore”, kazao je Numanović novinarima.

Prema njegovim riječima, na dan objavljivanja tekstova o tome u medijima, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava jasno je odgovorilo koje su to zakonske mogućnosti upotrebe službenog vozila kada je u pitanju ministar.

Kako je objasnio Numanović, prvih dana bio je službeno odsutan i nakon što se vratio u državu, saznao je da je Tužilaštvo, na bazi što je pisano u medijima, pokrenulo izviđajne radnje.

“Jedino je Tužilaštvo kompetentno i u njih svi treba da imamo povjerenje, oni će da ispitaju sva pisanja u novinama i zauzmu stav o tom predmetu”, rekao je Numanović.

Kako je kazao, njegov lični i stav Ministarstva je da neće bilo kakvim izjavama doprinjeti nečemu što bi značilo prejudiciranje stvari prema Tužilaštvu.

“Neumjesno bi bilo s moje strane da bilo kakvom izjavom prejudiciram tok istražnih radnji”, smatra Numanović.

On je naglasio da to nikada nije radio i da neće ni sad, jer vjeruje u državne organe i želi da oni dođu do istine.

Upitan da li će eventualno dati ostavku na mjestu ministra ako se utvrdi njegova odgovornost, on je kazao da “ministri dolaze i odlaze i da to nije problem ni za jednu Vladu, pa ni crnogorsku”.

Numanović je rekao da je bitno ono što ostaje kao rezultat rada iza svakog ministra.

On je podsjetio na “slične stvari” kada je takođe tražena njegova ostavka poput slučaja u Domu u Bijeloj kada je otvorena priča o navodnom silovanju tri djevojčice, kada je bio na čelu Ministarstva rada i socijalnog staranja.

“Dozvolite da vas podsjetim i na prozivanja Numanovića kada je u pitanju Komanski most i kada sam sa rudarima bio u Rudniku boksita”, kazao je on.

Kako je objasnio, i tada su državni organi radili svoj posao i on i sada ima isti stav. “Dozvolimo državnim organima da odrade posao”, poručio je Numanović.

(rtcg/Foto:Vijesti/Vesko Belojević)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com