Sud odbio da pritvori okrivljene za napad na Milivojevića zbog njegove seksualne orjentacije - Volim Podgoricu

Sud odbio da pritvori okrivljene za napad na Milivojevića zbog njegove seksualne orjentacije

Podgorički osnovni sud odbio je prijedlog Osnovnog tužilaštva da se okrivljenima za napad na direktora LGBT Foruma Progres, Stevana Milivojevića, odredi pritvor.

Podgorička policija uhapsila je S.M, B.V. i N.R, iz tog grada, zbog neprimjerenog ponašanja prema Milivojeviću, dok se nalazio u lokalu „Good Fellas“, u društvu njemačke poslanice Evropskog Parlamenta Terese Teri Reintke.

Okrivljenima je stavljeno na teret da su 10. aprila ugrozili sigurnost Milivojevića, na način što su ga zastrašivali i omalovažavali zbog njegove seksualne orijentacije.

Iz kabineta vrhovnog državnog tužioca saopšteno je da je osnovno državno tužilaštvo 12.aprila podnijelo optužni predlog protiv V.B., R.N. i M.S, zbog krivičnog djela – ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu Milivojevića.

„Okrivljeni su po staklu objekta, papirnom maramicom razmazivali kečap, udarali rukama po staklu i glasno prijetili oštećenom i upućivali mu riječi “pederu dođi, čekamo te kad izađeš”, te u cilju omalovažavanja gestikulirali tijelom, držeći se rukama za polni organ, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, zbog čega je pozvao policiju“, kaže se u saopštenju.

Osnovno državno tužilaštvo predložilo je da se okrivljenim odredi pritvor, ali je osnovni sud u Podgorici odbio taj predlog.

 

(Cdm/Foto:civilrightsdefender.org))

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com