U subotu liga osnovaca u šahu - Volim Podgoricu

U subotu liga osnovaca u šahu

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica i Centar za razvoj šaha “Dijagonale”, u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Radosav Ljumović”, organizuju Ligu osnovnih škola Podgorice u šahu.

Liga će se održati u subotu 18. aprila, sa početkom u 10 sati.

“Ligu u šahu pokrenuli su Sekretarijat za sport i NVO Centar za razvoj šaha “Dijagonale” u aprilu 2004. godine. Liga je u jedanaest godina značajno uticala na popularizaciju i razvoj šaha medju mladima u Podgorici i iznjedrila čitavu plejadu kadetskih i omladinskih prvaka Crne Gore i puno mladih šahista sa visokim šahovskim titulama i kategorijama poput Nemanje Vukčevića, Uroša Rašovića, Miljana Gudelja, Slavena Živkovića, Jovana Jovančevića,Lazara Lukića, Danila Tošića, Slavena Minića…”, saopšteno je iz Centra za razvoj šaha “Dijagonale”.

Navodi se da se ove godine za šahovsku ligu prijavilo deset podgoričkih osnovnih škola. Takmičenje se igra na četiri table (sa dvije rezerve), po tempu deset minuta po igraču – Bergerov sistem (svako sa svakim). 

Takmičenje će suditi međunarodni sudija Goran Vukadinović i nacionalni sudija Željko Miljanić.

Prijavljene ekipe dužne su organizatorima prije početka takmičenja dostaviti ovjeren takmičarski karton sa fotografijama svojih takmičara i donijeti po dvije šahovske garniture i dva ispravna šahovska sata.

Za prve tri ekipe Sekretarijat je obezbijedio pehare i medalje koji će biti uručeni na zajedničkom proglašenju nakon završetka Lige u svim sportovima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com