Home / NOVOSTI / Društvo / NAPAD U MALIJU: Kapetan Vladimir Mitrić bezbjedan

NAPAD U MALIJU: Kapetan Vladimir Mitrić bezbjedan

Kapetan Vladimir Mitrić, koji se nalazi u misiji EUTM u Maliju, nije životno ugrožen, niti je napadnut kontingent u kojem se on nalazi, saopšteno je za Dan iz Ministarstva odbrane nakon sinoćnje informacije da je u napadu bombaša-samoubice na kamp Ujedinjenih nacija poginulo troje ljudi, a 16 ranjeno.

Prema informaciji koju su prenijeli svjetski mediji, napadač je pokušao da uđe kolima u kamp koji koristi mirovna misija UN (Minusma) u Ansongu, kada je aktiviran eksploziv. Napad se dogodio na sjeveru Malija.

Nije poznato u kom je dijelu smješten kontingent mirovne misije Evropske unije EUMN, u kojoj učestvuje naš vojnik.

“Provjerili smo informacije kontingent u kojem se nalazi pripadnik VCG nije napadnut, niti su njihovi životi ugroženi”, rečeno je za Dan iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju misije UN nije precizirano da li je bombaš djelovao sam ili je bilo i drugih osoba u vozilu. “U napadu je povrijeđeno devet mirovnjaka, od kojih dvojica ozbiljno, kao i još sedam civila. Tri osobe su poginule”, saopšteno je ize misije UN.

Šef misije Minusma Mongi Hamdi osudio je napad kao „gnusan i kukavički”, prenosi AFP.

“Šokiran sam činjenicom da su hrabri mirovnjaci opet bili meta napada, kao i nedužni civili. Ovaj napad neće odvratiti Minusmu od svoje misije obnavljanja mira i bezbjednosti u Maliju”, rekao je on.

Kapetan Vladimir Mitrić u februaru je upućen u Mali, a u misiji će provesti šest mjeseci. Mitrić je drugi oficir Vojske Crne Gore koji je angažovan u ovoj misiji, a prije njega u ovoj operaciji učestvovao je major Darko Pupović. Mitrić u misiji pokriva poziciju vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Malija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com