NAPAD U MALIJU: Kapetan Vladimir Mitrić bezbjedan - Volim Podgoricu

NAPAD U MALIJU: Kapetan Vladimir Mitrić bezbjedan

Kapetan Vladimir Mitrić, koji se nalazi u misiji EUTM u Maliju, nije životno ugrožen, niti je napadnut kontingent u kojem se on nalazi, saopšteno je za Dan iz Ministarstva odbrane nakon sinoćnje informacije da je u napadu bombaša-samoubice na kamp Ujedinjenih nacija poginulo troje ljudi, a 16 ranjeno.

Prema informaciji koju su prenijeli svjetski mediji, napadač je pokušao da uđe kolima u kamp koji koristi mirovna misija UN (Minusma) u Ansongu, kada je aktiviran eksploziv. Napad se dogodio na sjeveru Malija.

Nije poznato u kom je dijelu smješten kontingent mirovne misije Evropske unije EUMN, u kojoj učestvuje naš vojnik.

“Provjerili smo informacije kontingent u kojem se nalazi pripadnik VCG nije napadnut, niti su njihovi životi ugroženi”, rečeno je za Dan iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju misije UN nije precizirano da li je bombaš djelovao sam ili je bilo i drugih osoba u vozilu. “U napadu je povrijeđeno devet mirovnjaka, od kojih dvojica ozbiljno, kao i još sedam civila. Tri osobe su poginule”, saopšteno je ize misije UN.

Šef misije Minusma Mongi Hamdi osudio je napad kao „gnusan i kukavički”, prenosi AFP.

“Šokiran sam činjenicom da su hrabri mirovnjaci opet bili meta napada, kao i nedužni civili. Ovaj napad neće odvratiti Minusmu od svoje misije obnavljanja mira i bezbjednosti u Maliju”, rekao je on.

Kapetan Vladimir Mitrić u februaru je upućen u Mali, a u misiji će provesti šest mjeseci. Mitrić je drugi oficir Vojske Crne Gore koji je angažovan u ovoj misiji, a prije njega u ovoj operaciji učestvovao je major Darko Pupović. Mitrić u misiji pokriva poziciju vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Malija.

1 komentar

  1. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com