Home / NOVOSTI / Hronika / Stigao nalaz o inficiranim bebama, na potezu Tužilaštvo

Stigao nalaz o inficiranim bebama, na potezu Tužilaštvo

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović juče je potvrdio Dnevnim novinama da je stigao dopunski nalaz sudsko-medicinskog odbora beogradskog Medicinskog fakulteta u vezi sa bebama koje su inficirane u bjelopoljskoj bolnici, navodeći da se ne može izjasniti u vezi s tim jer ga, kako je rekao, treba prethodno protumačiti.

U Kliničkom centru Crne Gore je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Sudsko-medicinski odbor beogradskog Medicinskog fakulteta poslao je krajem marta prve nalaze u predmetu koji se vodi protiv ljekara Tomislava Jeremića, Hake Tahirović i Zvonka Puletića, zbog sumnje da su počinili teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

To, međutim nadležnima u Crnoj Gori nije bilo dovoljno, pa su zatražili dodatno vještačenje materijala na osnovu kojeg će se znati pojedinosti o uzrocima i postojanju zaraze na odjeljenjima Opšte bolnice, kao i izuzetim brisevima.

“Prema izvještaju koji je Vrhovnom državnom tužilaštvu dostavljen iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, dopunski nalaz Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, dostavljen je Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju 14. aprila tekuće godine. Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju blagovremeno će se odrediti o dopunskom nalazu”, kazali su iz Vrhovnog državnog tužilaštva Dnevnim novinama.

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović juče je potvrdio DN da je stigao dopunski nalaz iz Beograda, navodeći da se ne može izjasniti u vezi s tim jer ga, kako je rekao, treba prethodno protumačiti.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com