Unija slobodnih sindikata poziva na protestnu šetnju - Volim Podgoricu

Unija slobodnih sindikata poziva na protestnu šetnju

Iz USSCG su pozvali sve zainteresovane da se, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, pridruže šetnji i tako iskažu nezadovoljstvo aktuelnom ekonomsko-socijalnom situacijom u zemlji.

„Zaposleni u Crnoj Gori, i ne samo oni, nijesu slobodni ni u ekonomskom ni u socijalnom ni u sindikalnom smislu. Robovi smo nemaštine i siromaštva. Ogromna većina je u kreditnom i drugom dužničkom ropstvu. Nezaposlenost je enormna, primanja ogromnoj većini građana ne obezbjeđuju ni minimum fizičke egzistencije, a kamoli potrebe za kulturnom i drugom nadogradnjom“, rekli su iz USSCG.

Odsustvo realnog socijalnog dijaloga i uvažavanja zaposlenih preko njihovih predstavnika takođe je, kako su ocijenili, pokazatelj ograničenja sloboda.

„Tretirani smo kao biznis barijera i jeftina radna snaga. Naše mlade generacije ne vide perspektivu u našoj državi. Uslovi za rad i zaštita na radu su ispod svakog nivoa“, smatraju u USSCG.

Sve je, kako su kazali, u rukama krupnog kapitala i nezasitih političara.

„Naši životi i naša budućnost su postali njihovo vlasništvo. Institucionalno ropstvo kao posledica raširene korupcije, nepotizma i druge pošasti predstavlja i ropstvo za građane u svakom mogućem smislu“, navodi se u saopštenju.

U USSCG smatraju da su posljedice svega toga neprocjenjive i nezamislive.

„Stoga, pozivamo sve slobodnomisleće građane da se zajedno odupremo i da protestujemo. Da zajedno poručimo da ne zaslužujemo ovakav položaj i tretman. Ne u našoj državi. Poručujemo da nećemo odustati“, rekli su iz USSCG.

Iz USSCG su pozvali sve da se suoče sa vlastitim strahovima da budu viđeni na protestnoj šetnji, da budu glasni i bučni i da slobodno i dostojanstveno šetaju i obrate se predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

„USSCG drži otvorena vrata svim sindikatima, nevladinim i drugim organizacijama i udruženjima, da se uključe i daju svoj doprinos ovogodišnjoj prvomajskoj protestnoj šetnji“, rekli su predstavnici USSCG.

Oni su naveli da su dobrodošli svi kojima su socijalna pravda i borba za građanske slobode i prava sadržani u programskim načelima.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com