PORODIČNE FIRME: Stub razvoja ekonomije - Volim Podgoricu

PORODIČNE FIRME: Stub razvoja ekonomije

Porodične firme su generator rasta ekonomije, ali je neophodno raditi na razvijanju svijesti o važnosti pravilnog upravljanja porodičnim preduzećima, ocijenjeno je na predavanju “Porodične firme – stub razvoja ekonomije“ koje je organizovala Američka privrednA komora u Crnoj Gori.

Predavanje je održao Dragan Močević, preduzetnik, osnivač nekoliko kompanija i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini, autor više konferencija iz oblasti odnosa sa javnošću i autor projekta “Porodične firme – stub razvoja ekonomije“. 

Predavanju je prisustvovalo tridesetak predstavnika iz 15 kompanija članica komore, koje predstavljaju porodične biznise ili sa njima ostvaruju direktnu saradnju. 

“Tokom predavanja, polaznici su imali priliku da saznaju više koja su specifičnosti i ključni izazovi sa kojima se porodični biznis suočava, poput izazova transfera firme iz prve u drugu generaciju, kao i uspostavljanja strukture i tradicije rukovođenja firmom“, saopšteno je iz Američke privredne komore.

Takođe, kroz različite primjere iz prakse, predavanje je pružilo korisne savjete za uspješan razvoj porodičnih firmi. 

Američka privredna komora kontinuirano organizuje različite radionice i predavanja koje su usmjerene ka unapređenju poslovnog i društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com