Raonić: U Podgorici nemam korijene - Volim Podgoricu

Raonić: U Podgorici nemam korijene

Kanadski teniser Miloš Raonić rođen je u Podgorici, ali kako kaže, u glavnom gradu Crne Gore nema korijene, pošto je otišao preko Atlantika kada je imao tri godine.

“Kanada je mojim roditeljima dala šansu da nama, svojim sinovima obezbijede brojne mogućnosti. To sam shvatio kada sam odrastao i kada sam počinjao da putujem. Obećao sam im da ću poslije tenisa diplomirati kao moja dva brata koja su se vratila u Podgoricu. Rođen sam tamo, ali nemam korijene tamo – otišao sam kada mi je bilo tri godine”, kazao je Raonić za Gazetu delo sport, prenosi B92.

Kaže da mu je krajnji cilj da postane najbolji teniser svijeta, ali da prethodno mora još da napreduje.

“Želim da dajem sve od sebe i da napredujem. To i činim, još nisam pokazao svoj puni potencijal. Osim bekhenda i kretanja, mislim da je najveće poboljšanje to što sebe i svoju igru poznajem bolje, znam bolje da se izborim sa određenim situacijama i da izaberem pravi udarac“, rekao je Raonić.

Do sada je svoje jedino Gren slem polufinale Raonić igrao na Vimbldonu prošle sezone, a tada je bolji bio Federer.

“Vimbldon tera da razmišljate o prestižu i o istoriji. Moj uzor je Pit Sampras – imam snimljene sve njegove najvažnije mečeve, ali niJEsam mogao da verujem očima kada sam ponovo gledao vimbldonsko finale sa Rafterom 2000. godine“, kaže kanadski teniser rođen u Podgorici.

Sampras je osvojio 14 Gren slem titula, a Raonić želi da i on osJeti kako je uzeti najveći trofej.

“Moj cilj jeste da osvajam Slemove i da postanem broj jedan. To je bio cilj još od početka rada sa Pjatijem i Ljubičićem. Zbog toga radim, ali moram prvo da podignem nivo svoje igre, a onda i da ga održavam u dužem periodu“, kaže trenutno šesti teniser na ATP listi.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com