U ZATVORU JER JE LIJEČIO MAJKU: Osuđen na 3 godine zbog gajenja kanabisa! - Volim Podgoricu

U ZATVORU JER JE LIJEČIO MAJKU: Osuđen na 3 godine zbog gajenja kanabisa!

– Ako će to pomoći nekome kasnije da se cijela ova priča u Srbiji brže realizuje, nije mi žao ni najmanje – kaže Jojkić.

Vladimir Jojkić iz Srbobrana osuđen je na tri godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje opojne droge, iako je od marihuane koju je gajio hteo da pravi ulje od kanabisa za liječenje njegove majke koja je bolovala od raka, od kog je potom i preminula.

Viši sud u Novom Sadu je u obrazloženju presude jasno naveo da marihuanu nije proizvodio za prodaju već za liječenje, ali je zakon u ovom slučaju bio dosljedno sproveden.

Jojkić služi kaznu u Sremskoj Mitrovici, očekujući reakcije predsjednika Srbije kome je podnio molbu za pomilovanje, Ustavnog suda kome se žalio na presudu, ali i rezultate inicijative za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe koja je u toku.

“Nije mi žao jer mi motivi nisu bili loši i što sam po prirodi altruista, a altruizam podrazumeva i žrtvu. Ako će to pomoći nekome kasnije da se cijela ova priča u Srbiji brže realizuje, nije mi žao ni najmanje”, rekao je Jojkić.

(Izvor: N1info.com / Lekalizacija Srbije)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com