Vojska CG na proslavi 9. maja u Podgorici - Volim Podgoricu

Vojska CG na proslavi 9. maja u Podgorici

Vojska Crne Gore učestvovaće na proslavi 9. maja u Podgorici, saznaje Portal Analitika u Ministarstvu odbrane.

Iz Ministarstva nije ni potvrđeno ni negirano ali, iz veoma pouzdanih izvora bliskih organizaciji proslave, Portal Analitika saznaje da neće biti vojne parade i da je učešće Vojske Crne Gore „protokolarno-simboličko“.

Isto tako, još se sa sigurnošću ne može reći predstavnici kojih rodova i u kolikom broju će biti toga dana na centralnom podgoričkom trgu. Prema nezvaničnim saznanjima, sam Trg je nakon njegove rekonstrukcije i „ukopavanja“, spuštanja na niži nivo od ulica koje ga uokviruju postao krajnje nepogodan za maltene sve vrste javnih manifestacija.  

Organizacija proslave ovih dana se zahuktava i izuzetno je teško doći do detalja vezanih za predstojeći događaj. Iz pouzdanih izvora Analitika saznaje da će na podgoričkom Trgu republike svirati i Crnogorski simfonijski orkestar, što bi bio njegov prvi nastup na otvorenom u Glavnom gradu.

Nakon zvaničnog programa, planira se i koncert. Još ranije je na Koordinacionom odboru donesena odluka da predsjednik Vujanović govori na obilježavanju 70 godina od pobjede nad fašizmom u Podgorici, zbog čega je i odlučeno da crnogorski predsjednik neće prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi. Prisutnima će se obratiti i predsjednik SUBNOR-a Crne Gore Andrija Nikolić. SUBNOR je inače i dao inicijativu da se u Crnoj Gori centralna proslava 70 godina pobjede na fašizmom održi u Podgorici, dajući preporuku da se ovaj dan obilježi i u drugim crnogorskim opštinama.

Inače, organizacija centralne proslave u Podgorici povjerena je Vladi Crne Gore, Glavnom gradu Podgorica, Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com