KRALJ ŠLJAKE: Đoković počistio Nadala u Monte Karlu! - Volim Podgoricu

KRALJ ŠLJAKE: Đoković počistio Nadala u Monte Karlu!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Monte Karlu pošto je danas savladao Rafaela Nadala u dva seta, rezultatom 6:3, 6:3.

Za 23. masters titulu u karijeri, a drugu u Monte Karlu, Đoković će u nedjelju od 14,30 igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je u prvom polufinalu savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0. Biće to njihov 21. međusobni susret, a od prethodnih 20, srpski teniser je izgubio samo dva.

Do 20. pobjede u 43. duelu protiv Nadala, Đoković je stigao poslije 97 minuta fantastične igre, a Španac nije uspio da mu parira ni u jednom elementu.

Publika je uživala u spektakularnim potezima obojice tenisera, viđeno je nekoliko poena za televizijske špice, a odlučila je bolja taktika prvog igrača svijeta.

Plasmanom u finale Đoković je zaradio 240 poena, pa je prednost na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Federera povećao za 750 poena, jer je Švajcarac porazom u osmini finala izgubio 510 poena. Pobjedom u finalu, Đoković bi obezbijedio još 400 poena, što bi mu, ako ga zaobiđu povrede, gotovo garantovalo da će i ovu godinu završiti na prvom mjest

(foto AP)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com