Home / NOVOSTI / Politika / Đukanović: Gorivo je luksuz, taksa logičan potez

Đukanović: Gorivo je luksuz, taksa logičan potez

Premijer Milo Đukanović kazao je da je gorivo u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, pa je uvođenje naknade od sedam centi po litru goriva logičan potez za popunjavanje budžetskih deficita.

Komentarišući odluku Vlade o taksi na gorivo, Đukanović je, nakon izborne konferencije DPS-a, rekao da je Vlada donijela odluku da dio deficita u javnoj potrošnji pokrije dodatnim zahvatanjem iz akciznih roba, kao što su naftni derivati.

“Radi se o proizvodu koji je u našim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza i zato mi se čini vrlo logičnim i odgovornim što je Vlada opredjelila da upravo u vremenu kada je došlo do pojeftinjenja cijena goriva, zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, podigne cijenu i tako obezbijedi dio nedostajućih prihoda kojima bi rješavala deficite i obezbijdila uredno servisiranje kredita za unaprijeđenje putne infrastrukture”, kazao je Đukanović.

Na taj način će se, kako je pojasnio, obezbijediti dio nedostajućih prihoda kojima bi Vlada rješavala deficite i kojima bi obezbijedila uredno servisiranje kredita upravo za unaprijeđenje putne infrastrukture.

On smatra da ubistvo bivšeg poslanika LSCG Saše Markovića, kao i neka od prethodnih ubistava, ukazuju na potrebu dodatnog podizanja nivoa odgovornsoti u nadležnim državnim službama. Premijer nije želio da komentariše dešavanja u Socijaldemokratskoj partiji, navodeći da DPS ima dovoljno svog posla.

“Da nam ne pada na pamet da se miješamo u unutrašnje pitanje bilo kog drugog političkog subjekta u Crnoj Gori”, kazao je premijer.

Đukanović nije želio da komentariše ni uslovno kažnjavanje vlasnika Uniproma, Veselina Pejovića, na poslanika DF-a Nebojšu Medojevića-

“Kada bi komentarisao sudsku presudu bio bi izložen prigovoru sudske vlasti da mi je malo posla u izvršnoj vlasti, nego da hoću i da sudim”, rekao je Đukanović.

 

(rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com