Home / NOVOSTI / Region / VUĆIĆ: Hapsimo Tačija ako dođe u Srbiju

VUĆIĆ: Hapsimo Tačija ako dođe u Srbiju

Pošto presuda protiv kosovskog ministra vanjskih poslova Hašima Tačija nije ukinuta država Srbija će se ponašati u skladu s tim, izjavio je premijer Srbije.

Odgovarajući na pitanje novinara Aleksandar Vučić je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posjetom Tačija Beogradu upitavši novinara kako uopšte zamišlja da bi to izgledalo da neko njega iz Brisela pozove i zatraži da uradi nešto što je protivno zakonima Srbije.

“Pa ako on o tome odlučuje, ako će on sa njim da dođe, u našoj zemlji postoje zakoni, kakvo je to licemjerje nekih ljudi”, zapitao je Vučić podsetivši da presudu protiv Tonija Blera nije ukinuo on, nego je to učinjeno još 2001. u vrijeme vlasti DS i DSS.

U tom smislu, ponovio je, “presudu Tačiju nismo ukinuli, pa pošto nije ukinuta Srbija će se tako i ponašati, u skladu sa zakonom”.

Prethodnih dana iz Prištine je potvrđeno da će Hašim Tači doći u Beograd na poziv nevladine organizacije “Omladinski odbor za obrazovanje”, šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da nema potrebe da dolazi, a ministar policije Nebojša Stefanović da će biti uhapšen ako dođe.

Nakon mediji su prenijeli da je bilo intervencija iz Brisela da se Tači ne hapsi, te da mu se omogući učešće na konferenciji u Beogradu.

(Foto:Telegraf.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com