2.000 sadnica za Goricu - Volim Podgoricu

2.000 sadnica za Goricu

Fondacija “Naša Podgorica” u saradnji sa Vojskom Crne Gore, i ovog puta zahvaljujući donaciji kompanije Zetagradnja i Vojskom Crne Gore, organizovali su danas treću fazu pošumljavanja Park – šume Gorica.

Brojni volonteri iz Fondacije “Naša Podgorica”, učenici, studenti, zaposleni u “Zetagradnji”i “Zelenilu”, ali i građani, sadili su drveće na vrhu brda Gorica. Ovom akcijom su pluća glavnog grada, obogaćena uz pomoć 2.000 doniranih sadnica košćele, hrasta medunca, alepskog bora, čempresa i jasena.

Podsjećamo, projekat je pokrenut u cilju revitalizacije požara koji je jula 2012. godine zahvatio 20,74 hektara površine, kada je stradalo 360 odraslih stabala i oko 30.000 komada prirodnog podmlatka. Tom prilikom pričinjena je šteta u vrijednosti od 78.121 eura.

“Prvi veliki projekat Fondacije je bila prva faza pošumljavanja brda Gorica za koji smo dobili nagradu Agencije za zaštitu životne sredine – “Najbolji javni projekat u oblasti ekologije”, a zatim smo sredinom decembra 2013. godine zahvaljujući donaciji preduzeća Zetagradnja realizovali i drugu fazu pošumljavanja lokaliteta devastiranih požarima tokom ljetnjeg perioda”, kažu u Fondaciji “Naša Podgorica”.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com