Ben Aflek želi da sakrije svoje porijeklo - Volim Podgoricu

Ben Aflek želi da sakrije svoje porijeklo

Holivudska zvijezda Ben Aflek, poznat i kao veliki liberal i humanitarac, zatražio je od tvoraca jednog dokumentarnog programa da prikriju otkriće da je jedan njegov predak bio i vlasnik robova, navodi se u mejlu koji je “procurio” u javnost posle hakerskog napada na Soni 2014.

U jednoj imejl prepisci, izvršni direktor Sonija Majkl Lunton i njegov prijatelj, profesor sa Harvarda Henri Luis Gejts, razmatrali su Aflekov zahtjev da se njegov predak-robovlasnik ne uključi u emisiju “Finding Your Roots” (Pronalaženje vaših korjena) koju je producirao javni servis PBS.

“Ovo je moja dilema”, napisao je Gejts. “Povjerljivo, prvi put jedan od naših gostiju je zatražio od nas da isiječemo nešto o jednom njegovom pretku – činjenicu da je imao robove. E sad, četvoro ili petoro naših gostiju tokom ove sezone potiču od robovlasnika, ukjučujući Kena Bernsa. Nikada niko nije pokušao da cenzuriše ili izbaci nešto što smo pronašli. On je megazvijezda. Šta da radimo?”, napisao je Linton u svom mejlu Gejtsu, koji je prezenter serije.

“Ja bih je izostavio ako niko ne zna. Ali ako se sazna da montiraš materijal, biće čupavo. Opet, ja bih je izostavio”, napisao je on. Gejts nastavlja sa pričom kako strahuje da bi cenzura “kompromitovala njihov integritet”. U emisiji, konačno, nije prikazano robovlasničko porijeklo Afleka i emisija se fokusirala na njegove druge pretke uključujući i rođaka koji je bio ljubitelj okultnog.

“Gejts i njegovi producenti donijeli su nezavisnu procjenu da izaberu najzanimljiviju priču”, naveo je PBS u saopštenju. Prezenter CNN-a Anderson Kuper takođe je bio gost ove emisije. Jedan od njegovih predaka bio je veliki robovlasnik, a na smrt ga je baštenskim crijevom pretukao jedan od njegovih robova koji je potom bez suđenja obješen.

(Stil)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com