DRAMA U SRBIJI: Preminula i peta osoba od salmonele - Volim Podgoricu

DRAMA U SRBIJI: Preminula i peta osoba od salmonele

U pitanju je ženska osoba, koja je imala više od 86 godina i ranije bila smještena u domu, ali je zbog epidemije prevezena u bolnicu u Čačku.

U čačanskoj bolnici od zaraze salmonelom preminula je i peta osoba koja je bila korisnik Doma za stare  “Dvoje” u Vranićima, izjavio je večeras Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove, doktor Radoslav Milošević.

On je naveo da je u pitanju ženska osoba, koja je imala više od 86 godina i ranije bila smještena u domu, ali je zbog epidemije prevezena u bolnicu u Čačku.

Milošević je rekao da je ta starija žena imala simptome kao i ostali preminuli – grčeve u stomaku, dijareju i malaksalost.

Direktorka čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr Ana Mišović podsjetila je ranije danas da je 16. aprila prijavljena epidemija salmonele i konstatovano je da je oboljela 41 osoba, među kojima su štićenici, osoblje ustanove i dvoje mještana.

– Najvažnije je da se broj inficiranih ne povećava. Uveden je svakodnevni epidemiološki nadzor, predložene su mjere i epidemiolog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti redovno obilazi ustanovi – rekla je ona Tanjugu.

Prvog dana kada je epidemija prijavljena izvrseno je uzorkovanje namirnica i uzeti su brisevi sa radnih površina, a preliminarni rezultati biće poznati sjutra kako bi se utvrdio izvor zaraze, napomenula je Mišović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com