NOLE GOSPODAR MASTERSA: Pali Berdih i rekordi, Đoković šampion Monte Karla! - Volim Podgoricu

NOLE GOSPODAR MASTERSA: Pali Berdih i rekordi, Đoković šampion Monte Karla!

Granice ne postoje! Novak Đoković povezao je trijumfe na prva tri mastersa u sezoni pošto je, posle Indijan Velsa i Majamija, osvojio i Monte Karlo savladavši češkog tenisera Tomaša Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3.

Nije bilo previše atraktivnog tenisa u prvom setu, ali je Đoković došao do vođstva, a onda je nastupila pauza od sat vremena u drugoj dIonici zbog kiše. Nakon što su se teniseri vratili na teren, Berdih je uspIo da poravna na 1:1, ali je u nastavku položio oružje.

Pored Indijan Velsa i Majamija, Novak je slavio i na Australijan openu, pa trofej u Monte Karlu je četvrti u sezoni za najboljeg tenisera svIJeta.

Protiv Berdiha je igrao 20 puta i samo dva puta je izgubio – 2010. na Vimbldonu i tri godine kasnije u Rimu, a od tada je Novak slavio pet puta zaredom, poslednji put ove sezone u Dubaiju sa 6:0, 5:7, 6:4.

U ovaj susret je ušao nešto sporije, što je Berdih ugrabio da bekhend paralelom dođe do brejk lopte koju je odmah iskoristio i pretvorio u pomalo neočekivanih 0:1. Češki teniser je bez mnogo muka potvrdio stečenu prednost, pa je Đoković na identičan način započeo borbu za titulu kao i polufinale sa Rafaelom Nadalom.

Uspio je Nole da se pomJeri sa nule, ali je Berdih bio vrlo siguran i prilikom oba svoja servis gema prepustio svetskom broju jedan samo po jedan poen (1:3). Ipak, u šestom gemu se mIJenja situacija – Čeh je spasao brejk loptu i to na drugi servis, ali je onda dva puta zaredom poslao lopticu u aut i Novak je tako vratio brejk za 3:3.

To je potpuno uzdrmalo osmog tenisera svijeta, sve češće je griješio i slao lopticu u aut, i na taj način je Đoković došao do drugog brejka, a četvrtog uzastopnog gema za 5:3. Ono što je neočekivano za našeg asa, nije uspio da iskoristi priliku na svoj servis, već je pogodio mrežu i vratio Berdiha u set (5:5).

Nismo bili u prilici da gledamo previše kvalitetan tenis, više su u prvom planu bile obostrane greške. U finišu prvog seta na red je došao češki teniser i greškom omogućio dvije brejk lopte koje je poništio volejom i preciznim forhendom.

(blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com