Ćalović povrijedila čast, ugled i dostojanstvo Popovića - Volim Podgoricu

Ćalović povrijedila čast, ugled i dostojanstvo Popovića

Sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Milica Vlahović djelimično je danas prihvatila tužbeni zahtjev direktora Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića protiv izvršne direktorice MANS-a Vanje Ćalović i presudila da je Ćalović povrijedila čast, ugled i dostojanstvo Popovića, tako što ga je na konferenciji za novinare u junu prošle godine neosnovano optužila da je postavio pornozoofilni snimak na internet.

Ćalović je presudom obavezana da Popoviću nadoknadi troškove postupka od 462,50 eura, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Prema presudi, Ćalović nije dužna da u svim elektronskim i štampanim medijima objavi presudu, o svom trošku.S obzirom na to da se radi o prvostepenoj presudi stranke imaju pravo žalbe.

Popovićev branilac, advokat Vladan Bojić, kazao je Portalu Analitika, da ova presuda jasno “dokazuje da nije uspio pokušaj Vanje Ćalović da skrene pažnju javnosti i izvuče se iz sopstvenog problema”.

“Izmišljotine i falsifikati iskonstruisani protiv Popovića bili su nezreli i nedovoljni”, konstatovao je Bojić.

MANS i Ćalović nijesu se oglasili povodom presude.

Ćalovićeva je optužila Vladimira Popovića da je on na internet postavio snimak na kojem se vide ženska osoba i psi u seksualnom odnosu, a za tu osobu se tvrdilo da je Ćalović.

Popović je na suđenju priznao da on jeste distribuirao snimak na više adresa, nakon što je stigao na njegov mejl, ali da nije tačno da ga je on postavio na internet. Sud je odbio zahtjev Popovića da se sprovede vještačenje kako bi se utvrdilo ko je osoba na snimku.

(RTCG)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com