Privredna komora dodijelila nagrade za ostvarenja u privredi - Volim Podgoricu

Privredna komora dodijelila nagrade za ostvarenja u privredi

Bonesa d.o.o. iz Bara i Comp – Comerc d.o.o. iz Nikšića, Luštica Development a.d, Telemont d.o.o. iz Podgorice i direktor i vlasnik Interprodukt d.o.o. iz Cetinja Ivan Mijušković dobitnici su nagrade Privredne komore Crne Gore za ostvarenja u privredi, saopšteno je iz Privredne komore. 

Bonesa d.o.o. nagradu je dobila za uspješno poslovanje, Luštica Development a.d., za društvenu odgovornost, Telemont d.o.o. za inovativnost, a Ivan Mijušković za unapređenje mena.

Na današnji dan, 1928. godine, u Podgorici je osnovana Trgovačko industrijska komora, prva asocijacija privrednika Crne Gore, koja od 1962. nosi ime Privredna komora PKCG. Za prvog predsjednika izabran je Mićo Stijović, tada poznati industrijalac iz Podgorice.

Prvi predsjednik Komore, darovao je zemljište na kojem će se, po projektu građevinskog inženjera Veliše Popovića, izgraditi Dom komore, zgrada, na uglu ulica Novaka Miloševa i Marka Miljanova, u kojoj je i danas sjedište Privredne komore Crne Gore. Komorin dom je završen i svečano otvoren u maju 1939. godine.

Za razliku od većine tadašnje podgoričke arhitekture, Dom Komore nije stradao prilikom bombardovanja u Drugom svjetskom ratu.

Tokom 87 godina uspješne tradicije Komora ravnopravno zastupa i štiti interese svih crnogorskih preduzeća. Ona je mjesto gdje privrednici svojim prijjedlozima utiču na kreiranje što povoljnijeg ambijenta za poslovanje, gdje se sučeljavaju ekonomska teorija i praksa, iniciraju novi poslovi, povezuje sa međunarodnim privrednim okruženjem i edukuje sa ciljem unapređenja konkurentnosti crnogorske privrede, saopšteno je iz Privredne komore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com