TV Pink: Emisija o legalizaciji kanabisa prekinuta zbog žučne rasprave - Volim Podgoricu

TV Pink: Emisija o legalizaciji kanabisa prekinuta zbog žučne rasprave

U Jutarnjem programu razgovor o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe pretvorio se u pravu žučnu raspravu zbog koje je prekinuta emisija

Od trenutka kad se kao alternativa za liječenje raka pojavilo ulje kanabisa ovaj ideja postala je predmet polemika. Mnogo je pristalica ovakvog načina liječenja onkoloških bolesti koji se pozivaju na brojne dokaze, ali ima i onih koji smatraju da to nije put do izliječenja.

Ova tema je izazvala burne reakcije u Jutarnjem programu koji je danas emitovan na televiziji Pink. Naime, gosti emisije su bili Danica Grujičić, predsjednica radne grupe Ministarstva zdravlja i Antonije Kovačević, predsjednik udruženja Lekalizacija Srbije i glavni urednik “Naših novina”.

Danica Grujičić objašnjavala je da ulje od kanabisa ne liječi rak, već samo ublažava simptome i govorila kako je izolovano 60 vrsta kanabidoida i da je u ulju od kanabisa prisutno više psihoaktivnih supstanci pored THC. 

Kovačević je odmah rekao da mora da ispravi dr Grujičić da ne postoji više psihoaktivnih supstanci u ulju od kanabisa, već samo jedna govoreći joj da se sljedeći put informiše kako joj se ne bi smijali gledaoci.

U tom trenutku je započeta žustra rasprava i narednih nekoliko minuta oboje su pričali istovremeno, dok je zbunjena voditeljka pokušavala da smiri situaciju.

Pogledajte video o kome bruji čitava Srbija:

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com