Veče folklora u KIC-u u utorak, ulaz besplatan - Volim Podgoricu

Veče folklora u KIC-u u utorak, ulaz besplatan

Koncert Folklornog ansambla i Narodnog orkestra KIC-a “Budo Tomović” održaće se u utorak, 21.aprila, u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” sa početkom u 19 časova.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 20 časova.

Igrajući umjetnički nadahnuto i iskreno, Folklorni ansambl i Narodni orkestar KIC-a ,,Budo Tomović” pokazao se kao odličan ambasador i promoter Crne Gore na mnogim festivalima folklora širom evrope i svijeta.

Podgoričkoj publici predstaviće se sa 60 izvođača reprezentativnog folklornog ansambla koji će izvesti 11 koreografija: Igre iz stare Crne Gore, Igre iz Spiča, Igre iz Dobrote i Škaljara, Vesele Šopske igre, Ciganska igra, Igre iz okoline Leskovca, Vlaške igre, Igre iz Vranja, Šokačke igre i Igri i pesni od Skopsko.

Gost koncerta biće ženska vokalna grupa „Alata“.

Koreograf i umjetnički rukovodilac ansambla je Hasan Cano Đečević, a rukovodilac narodnog orkestra Šukrija Žuti Serhatlić. 

1 komentar

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com