ČISTKA u Kliničkom centru: Lazović smijenio 7 direktora! - Volim Podgoricu

ČISTKA u Kliničkom centru: Lazović smijenio 7 direktora!

DIrektor Kliničkog centra Crne Gore dr Ranko Lazović kazao je sinoć Pobjedi da je izabrao novi tim sa kojim će da radi i da će na čelu sedam klinika i Centra za nauku biti novi direktori.

Novo ime biće i na dužnosti medicinskog direktora Kliničkog centra.

Smijenjeni su direktori poliklinike dr Vladimir Vujović, zatim klinike za onkologiju dr Nebojša Crnogorac, klinike za očne bolesti dr Biljana Milojko, klinika za ortopediju i traumatologiju dr Veliša Aligrudić, klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola dr Zoran Jovančević, klinike za dermatovenerologiju dr Anka Vukašinović, klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Snežana Crnogorac i direktorka Centra za nauku KCCG dr Slavica Vujisić.

-Preuzeo sam dužnost direktora Kliničkog centra i logično je bilo da izaberem svoj tim i mijenjam stvari za koje smatram da ih treba promijeniti. Jedino čime sam se rukovodio bila je struka. Želio sam da osvježim rukovodeće strukture novim snagama, čije su reference, znanje, iskustvo i nauka. Ništa drugo me nije zanimalo osim da izaberem tim koji će se posvetiti samo struci – rekao je Lazović-

On ističe da je KCCG nastavna baza Medicinskog fakulteta i da je vodio računa da angažuje docente i profesore, s obzirom da se radi o ljudima koji imaju veliko znanje i iskustvo.

-Pokušaćemo svi zajedno da iznenesmo teret koji smo naslijedili, na kvalitetniji način nego što je to bilo do sada. Svi novoimenovani podliježu promjenama ukoliko ne ispune očekivanja, isto kao i ja. Biće još promjena, u cilju boljeg kvaliteta zdravstvene zaštite. Čovjek sam koji radi u timu, ne donosim sam odluke, već se konsultujem sa Ministarstvom zdravlja i uvažavam njihove preporuke – kazao je Lazović.

Vlada je novog direktora Kliničkog centra imenovala 9. aprila, nakon što je dužnosti razriješila drMilana Mijovića na lični zahtjev.

(Izvor: Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com