Numanović saslušan zbog mijenjanja tablica - Volim Podgoricu

Numanović saslušan zbog mijenjanja tablica

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saslušalo je ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića povodom sumnji da su na njegovom službenom vozilu, nakon radnog vremena, službene tablice zamjenjivane civilnim, saznaje nezvanično Pobjeda.

Informaciju da je ministar dao izjavu sredinom prošle nedjelje u Vrhovnom državnom tužilaštvu nijesu ni potvrdili niti demantovali. Na pitanje Pobjede da li je ministar saslušan, kao i lica čije su inicijale objavili mediji S.D. i S.Ć. odgovoreno je da je predmet formiran i da su „određena lica saslušana”.

“Prema izvještaju koji je Vrhovnom državnom tužilaštvu dostavljen iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, povodom sumnji da su se na službenom vozilu mijenjale registarske tablice, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet. U dosadašnjem toku postupka osim sprovođenja dokaznih radnji, saslušana su i određena lica. Saopštavanje detaljnijih informacija ne bi bilo u interesu postupka”, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva u odgovoru na pitanja.

Ministar Numanović je prošle nedjelje, prvi put nakon pojavljivanja informacije o zamjeni tablica, izjavio da nije uradio ništa što je protiv zakona i da treba pustiti da Tužilaštvo završi svoj dio posla.

Informaciju da je Numanović vikendom mijenjao registarske oznake na službenom automobilu marke mercedes objavile su ND Vijesti 30. marta ove godine. Naveli su da je, umjesto službenih PG CG 029, ministar prošle godine koristio ,,civilne“ tablice PG BF 466 i PG EK 895.

Dva dana kasnije Vrhovno državno tužilaštvo je Pobjedi saopštilo da je pokrenulo izviđaj tokom kojeg će utvrditi da li je Numanović zloupotrijebio službeni položaj, odnosno da li je mijenjao službene tablice po privatnoj potrebi.

Dan nakon što se pojavila informacija o navodnoj zamjeni tablica, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su registarske tablice koje su bile na službenom automobilu ministra Numanovića PG EK 895 dodijeljene automobilu marke citroen, vlasnika S. D, a registarske oznake PG BF 466 vozilu opel astra, vlasnika S.Ć. 

Tada je Pobjedi saopšteno da Uprava policije sankcioniše sve koje prilikom kontrole u saobraćaju zatekne sa tablicama koje ne odgovaraju registraciji automobila kojim osoba upravlja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava se nije oglašavaloosim kratkom informacijom u kojoj je citirana uredba po kojoj članovi Vlade imaju pravo na stalnu upotrebu službenog vozila.

(Foto: novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com