Provjerite da li imate pravi Android uređaj ili samo dobru kopiju - Volim Podgoricu

Provjerite da li imate pravi Android uređaj ili samo dobru kopiju

Kao što je to slučaj i u drugim sferama, uvijkek će biti onih koji će pokušati da profitiraju na uspjehu drugih kompanija uz pomoć lažnjaka.

U mobilnoj industriji ovo znači pravljenje direktnih klonova koji pokušavaju da prevare korisnika da kupuje originalan uređaj. Što je neki smartfon uspješniji, to su veće šanse da će neko napraviti njegov klon.

Naravno, ovo može mnoge učiniti nervoznim, pogotovo ako telefon kupuju putem neta ili oglasa. Tako se vrlo lako može desiti da neko kupi zaista odličan lažnjak koji je gotovo identičan originalu, a da to i ne zna.

Međutim, postoji prost način da utvrdite da li je vaš uređaj originalan. Sve što je potrebno jeste da skinete aplikaciju AnTuTu Officer i nakon analiziranja brojnih podešavanja i varijabli, ona će vam reći da li imate autentičan uređaj ili ne.

1. Idite na Play Store i potražite aplikacije AnTuTu Officer. Skinite je.

2. Nakom preuzimanja je lansirajte. Moguće je da će morati da se apdejtuje po skidanju pa tako prihvatite to i strpljivo sačekajte.

3. U zavisnosti od uređaja, aplikacija će možda tražiti da zamijeni postojeću verziju apdejtovanom – prihvatite.

4. Kada je aplikacija instalirana, pokrenite je. Sve što je potrebno jeste da kliknete na „Start“ dugme kako biste započeli proceduru.

5. Čim pokrenete aplikaciju, ona će aktivirati vašu kameru i QR cod skener. Sada će vam biti potreban kompjuter kako biste otvorili stranicu: y.antutu.com. Kada je otvorite, usmjerite kameru ka QR kodu, a aplikacija će sve ostalo obaviti sama.

(24 sata)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com