Od takse 5 centi za autoput, 2 centa za sport - Volim Podgoricu

Od takse 5 centi za autoput, 2 centa za sport

Poslije nekoliko nagađanja koliko će se novca od takse izdvajati za gradnju autoputa, a koliko za razvoj vrhunskog sporta, juče je zvanično Dnevnim novinama stiglo obrazloženje od Ministarstva finansija.

Nova uredba Vlade kojom je uvedena taksa na gorivo u iznosu od sedam centi za litar, juče počela da se primjenjuje u Crnoj Gori. U Ministarstvu finansija, na čijem je čelu Radoje Žugić ranije su saopštili da će jedan dio prihoda od sedam centi biti iskorišćen za finansiranje gradnje auto-puta, a drugi za razvoj vrhunskog sporta.

“Uredbom o dopuni Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, predviđeno je da se prilikom obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojima se vrši promet na malo na tržištu Crne Gore, uključi naknada za izgradnj u auto-puta u visini od pet centi po litru kao i za finansiranje reprezentativnog sporta u visini od dva centa po litru”, kazali su u Ministasrtvu.

Najavljenu inicijativu za ocjenu ustavnosti Vladine Uredbe u Ministarstvu finansija nijesu željeli da komentarišu, obrazlažući da ne žele da prejudiciraju ishod suda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com