Preziva se Paštrović i pravi najskuplje jahte na svijetu! (FOTO) (VIDEO) - Volim Podgoricu

Preziva se Paštrović i pravi najskuplje jahte na svijetu! (FOTO) (VIDEO)

Jahte Stefana Paštrovića imaju svoja mobilna ostrva, garaže za sportske automobile i podmornice, pa čak i svoje gradove na moru. Čini se da je nebo granica, ali samo ako imate dovoljno novca!

Superjahte su popularnije sad više nego ikad kako bi se zadovoljile potrebe ultrabogatih. Prodaja megajahti se više nego udvostručila u proteklih pet godina, a samo 2014. godine prodato ih je 412. Proizvodnjom ovih megajahti bavi se kompanija koju vodi Đenoviljanin porijeklom s naših prostora Stefano Pastrovich (Paštrović).

Paštrovići su srpsko pleme u crnogorskom primorju koje se prvi put spominje 1355. godine. Tada je car Stefan Dušan poslao svog vlastelina Nikolicu Paštrovića na poslanstvo u Dubrovnik, pa je po ovoj znamenitoj porodici pleme i dobilo ime. Paštrovska opština se spominje od 1377. godine, a prostirala se između Kugina i Babinog vira. 

I dok bogati postaju još bogatiji, dizajn ovih gigantskih plovila postaje sve sofisticiraniji. Paštrovićeve jahte imaju svoja mobilna ostrva, garaže za sportske automobile i podmornice, pa čak i svoje gradove na moru. Čini se da je nebo granica, ali samo ako imate dovoljno novca.

S luksuznom ponudom, koja uključuje brod vrijedan 342 miliona evra koji je dizajnaran kao replika grada i države Monako u prirodnoj veličini, a koji ima odvojivi bazen čija se razdaljina može podešavati, izgleda kao da nema granica u dizajnu superjahti.

Predstavljamo vam neke od luksuznih modela koje je dizajnirao tim Stefana Paštrovića.

“Beach Club”

Oni koji traže jahtu inspirisanu oostrvom bez sumnje će obožavati ovaj model jahte dugačke 92 metara. Glavni dek ima šest palmi koje okružuju bazen i ležaljke. Dvije terase gledaju na tu malu tropsku oazu, a brojni kauči i garniture mogu ugostiti veliki broj osoba.

Unutra je dizajn rustičan, s puno lanenih zavjesa koje blago pomjera morski vjetar, udobnih bijelih sofa i namještaja od pruća. Na terasi trećeg deka stolice okružuju kamin, a sve neodoljivo podsjeća na plažu usred okeana.

“La Belle”

Prva od svoje vrste, ova superjahta dizajnirana je samo za žene.

Ova 80 metara dugačka dama ima lustere od svarovski kristala, bogate zlatne mozaike i ledene fontane, te predstavlja ženski upliv u do sada muški svet luksuznih jahti.

Ukrašena je krznima, cvijećem i i drugim ženskim detaljima, pa je atmosfera koju stvara topla i romantična.

U šest de-luks kabina, koje su ukrašene slonovačom i zlatnim tonovima, može da spava 12 gostiju, ali je glavna kabina ipak najdekadentnija.

U njoj se nalazi veliki okrugli krevet s baldahinom, ali i odvojena privatna terasa.

Masivna jahta ima i svoj spa s bazenom za hidromasažu, hamamom i infracrvenom saunom, kao i salon za ljepotu, disko klub, bioskop i nekoliko barova.

“X R-Evolution”

Ovaj vrhunski model inspirisan je plutajućim vilama na Maldivima. Ovaj 77 metara dugačak model ima dvije platforme koje su povezane i plutaju iza same jahte.

U slučaju da gosti žele malo više privatnosti, postoji mogućnost da se plutajući bazen odvoji od broda i usidri u blizini obale.

Ovaj plutajući hotel u stvari je nekoliko privatnih vila, dizajniranih da primi 40 članova posade. Ipak, sa specijalnim mogućnostima koje ima u ponudi, moguće je da ih nikada ne sretnete.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com