RACIJE u “Buda baru” i “Velvetu”: Kokain kod M.S.(19) i M.P.(30), nađeni pištolji i skank - Volim Podgoricu

RACIJE u “Buda baru” i “Velvetu”: Kokain kod M.S.(19) i M.P.(30), nađeni pištolji i skank

Crnogorska policija je prethodna dva dana u Beranama i Podgorici pronašla i zaplijenila skoro kilogram skanka, osam grama heroina, dvije kesice kokaina i dva pištolja i uhapsila jednu, dok je protiv dvije osobe pokrenut prekršajni postupak.

Podgorička policija je u noći između 24. i 25. aprila izvršila raciju u dva lokala u centru glavnog grada Crne Gore.

“Racijom koju su službenici Interventne jedinice izvršili u UO ‘Velvet’ pronađena su dva odbačena pištolja – jedan u toaletu, a drugi u korpi za kišobrane. U novčaniku M.S. (19) iz Pljevalja, nastanjene u Podgorici, pronađena je PVC kesica sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain”, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da je u lokalu “Buda Bar” tokom racije kod M.P. (30) iz Podgorice takođe pronađena kesica sa materijom za koju se sumnja da je kokain.

Pronađeni pišolji su uzeti za dalje vještačenje, a kesice sa kokainom oduzete od osoba kod kojih su pronađene. O događajima su obaviješteni nadležni tužioci.

“ZODT u Podgorici se izjasnio da se pištolji upute Forenzičkom centru radi vještačenja, dok se ZVDT u Podgorici izjasnio da u slučaju pronalaska kesica sa kokainom kod navedenog ženskog i muškog lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju. Shodno tome, službenici CB Podgorica će protiv M.S. i M.P. Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, dodaje se u saopštenju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com