BUDVA: Postavljen kamen temeljac za akva park - Volim Podgoricu

BUDVA: Postavljen kamen temeljac za akva park

Predsjednik opštine Budve Lazar Rađenović, izvršni direktor kompanije “AquaTerra solutions” Denis Ipolitov i član borda direktora Sahret Ajdarpašić položili su kamen temeljac i time označili početak izgradnje najvećeg zabavnog akva parka na Jadranu, na brdu Topliš iznad Budve.

Podsjećamo, inostrana kompnija krajem prošle godine zaključila je sa Opštinom Budva ugovor za zakup na 30 godina 41.889 kvadrata opštinske zemlje na Toplišu, obavezavši se da godišnje plaća 240 hiljada eura.

Takođe, tada je potpis stavljen i na ugovor za kupovinu dva miliona eura vrijedne opreme španskog proizvođača “Action waterscapes S.L.”, koju je opština prethodnih sedam godina skladištila u barskoj luci.

Član borda direktora Sahret Hajdarpašić kazao je da će prva faza Akva parka biti završena do 15. jula, prenose Primorske novine.

“U razradi konceptualnog rješenja rukovodili smo se najvećim svjetskim standardima, imajući u vidu ono što Budva kao metropola turizma Crne Gore i njeni gosti zahtijevaju i žele da vide u jednoj atrakciji kao što je akva park”, kazao je Ajdarpašić.

Izvršni direktor kompanije “AquaTerra solutions” Denis Ipolitov kazao je da je ovo je prvi akva park sličnih razmjera njihove kompanije na teritoriji Crne Gore.

Foto: Primorskenovine.meFoto: Primorskenovine.me

Predsjednik opštine Lazar Rađenović saopštio je da će Opština u narednih 30 godina od pomenute lokacije prihodovati 17 miliona eura.

“Zahvaljujući akva parku, koji će na ovom mjestu izgraditi firma “AquaTerra solutions”, Budva će se još jednom upisati na kartu gradova sa najatraktivnijim turističkim ponudama, a cjelokupna naša privreda u gradu biće obogaćena originalnim i jedinstvenim sadržajem, koji će, nadamo se, dodatno privući i animirati turiste željne novih iskustava i doživljaja”, kazao je Rađenović i najavio da će put preko brda Topliš Opština rekonstruisati do početka sezone.

(RTCG, Foto: Primorskenovine.me)

1 komentar

  1. Good website! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com