Najviše uvozimo iz Srbije i Kine - Volim Podgoricu

Najviše uvozimo iz Srbije i Kine

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore, u periodu od januara do marta ove godine, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 431,2 miliona eura, što ukazuje na rast od 4,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Preliminarni podaci Monstata pokazuju da je u prvom tromjesečju izvezeno robe u vrijednosti od 74,5 miliona eura, što je više za 7,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

“A uvezeno za 356,8 miliona eura, što je više za 4,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 20,9 odsto i veća je u odnosu na pokrivenost u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 20,3 odsto”, podaci su Monstata.

Navodi se da su u izvozu glavni spoljnotrgovinski partneri bilu Srbija (16,9 miliona eura), Italija (13,2 miliona), Bosna i Hercegovina (13,1 milion).

“U uvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri, pojedinačno, bili su Srbija (93,2 miliona eura), Kina (33,7 miliona) i Bosna i Hercegovina (28,2 milion). Spoljnotrgovinska razmjena bila je najveća sa potpisnicama CEFTA sporazuma i Evropskom unijom”, istakli su iz Monstata.

2 komentara

  1. What are you indicating, man? I know everyones got their own thoughts and opinions, but really? Listen, your web log is cool. I like the hard work you put into it, specifically with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like most people here is stupid!

  2. There are a few intriguing points on time in this post but I don’t know if them all center to heart. There may be some validity but I’m going to take hold opinion until I take a look at it further. Very good write-up , thanks and we want more! Added to FeedBurner in addition

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com