U ovih 7 riječi krije se tajna ispunjenog života! - Volim Podgoricu

U ovih 7 riječi krije se tajna ispunjenog života!

Autror bestselera “Njujork Tajmsa” T. A. Baron potrošio je decenije u stvaranju magične slike čarobnjaka Merlina, i dijelio njegove mudrosti sa djecom i mladima širom svijeta putem 12 knjiga o pomenutom junaku.

Na osnovu odlomaka iz njegovih knjiga, napravljen je spisak od sedam “magičnih” riječi koje čuvaju ključ za srećan i ispunjen život i plus jedna koja obuhvata sve zajedno, prenosi Hafington Post.

1. Zahvalnost
Kako bismo se osjećali potpuno živim, potrebno je da budemo istinski zahvalni – na svakom udahu, svakom novom danu, svakoj osobi koju volimo i koja nas voli, svakoj pjesmi koju pjevamo. Jedino tako ćemo naučiti da cijenimo svaku šansu koja nam se ukaže i blagoslov koji nam se pruža.

2. Hrabrost
Živite život punim plućima! Budite radoznali, istražujte, volite najdublje što možete, trčite najbrži i hodajte najsporije.

3. Znanje
Postoje dva univerzuma koje svako od nas treba da istraži: onaj u nama i onaj izvan nas. A, najbolje od svega je to što samo od nas zavisi koliko daleko ćemo otići i šta ćemo otkriti. Znanje je moć!

4. Vjera
Pratite svoja uvjerenja, kao što rijeka prati more. Vjerujete i mislite pozitivno. Ukoliko zaista duboko vjerujete u sebe, i u to da će sve biti u redu, ne treba vam niko drugi da vam to i potvrdi.

5. Radoznalost
Radoznalost je osobina djeteta. Osobina koja otvara vrata mašti, a ona potom ostvara ulaz u jedan sasvim novi svijet – svijet zahvalnosti, kreativnosti i ispunjenja.

6. Velikodušnost
Velikodušnost nije davanje drugima ono što oni žele. Umjesto toga, ono podrazumijeva davanje onoga što i sami sebi želimo. Velikodušnost podrazumijeva empatiju. Darovanje je samo fizički aspekt onoga što se prethodno dešavalo. Ono je vidljivi rezultat nevidljivog poklona od srca.

7. Nada
Nada podrazumijeva i hrabrost. Pogotovo u današnje vrijeme kada toliko ružnih i loših stvari pravi sijenku na sve one lijepe sitnice koje život znače. Nada nam pomaže da se vratimo na pravi put kada nam je to najpotrebnije. Nadajte se, i ne odustajte.

Na kraju, riječ koja svojom širinom značenja podrazumijeva i obuhvata sve gore navedene pojmove, a to je ljubav! Ljubav je pozivnica, nije naređenje.

Kada širom otvorite svoje srce, dobijate mogućnost da uplovite u rijeku života, a kuda će vas ona odvesti, nikad se ne zna.

(Stil)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com