KNEŽEVIĆU “crveni karton” ako ne ispoštuje ugovor za Bolnicu Meljine - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆU “crveni karton” ako ne ispoštuje ugovor za Bolnicu Meljine

Skupština opštine Herceg Novi upućuje inicijativu Vladi Crne Gore da po hitnom postupku razmotri realizaciju kupoprodajnog ugovora sa Atlas grupom za Opštu privatnu bolnicu Meljine i da nađe rješenje bilo kroz raskid ugovora ili kroz ispunjenje ugovorenih obaveza investitora u što kraćem mogućem roku.

Uslov je da bolnica ostane u svojoj namjeni u Novom ili da uđe u sisitem javnog zdravstva Crne Gore. To je zaključak odbornice dr Gordane Rajević iz DPS-a, koji je jednoglasno prihvaćen na lokalnom parlamentu, nakon skoro tri ipo sata rasprave o statusu privatizacije bivše Vojne bolnice, prenosi Radio Jadran.

Iako nijesu dostavljeni materijali za raspravu, čulo se da je za sedam godina od privatizacije, umjesto garantovanih 119 miliona eura ulaganja u modernizaciju i infrastrukturu Bolnice Meljine, Atlas grupa uložila samo tri miliona, te da su objekti pod hipotekom na skoro 12 miliona, a nivo zdravstvene zaštite veoma loš.

Takođe glasovima svih odbornika usvojeni su i slični zaključci mr Danijele Đurović iz SNP-a, da SO predlaže Vladi Crne Gore da razmotri raskidanje privatizacionog ugovora za bivšu Vojnu bolnicu Meljine i da javnosti Herceg Novog i Crne Gore saopšti odluku ili vraćanje Vojne bolnice u sisitem javnog zdravstva, s obzirom da je Atlas grupa prije privatizacije garantovala da neće doći do smanjenja zdravstvene zaštite građana, do čega je ipak došlo.

Jednoglasno 31 odbornik na Skupštini prihvatio je i zaključke odbornika Obrada Gojkovića (Za dobro Novog – demokrate Herceg Novi). Skupština će tražiti od Ministarstva ekonomije da odgovori gdje je investiran novac koji je Atlas grupa dobila od kredita koji je podigla na osnovu hipoteka na objektima Vojne bolnice Meljine. Od resornih ministarstava će zahtjevati informacije o privatizaciji bolnice i poslovanju u periodu poslije privatizacije.

Treći zaključak, odbornice Đurović da ukoliko Opšta privatna bolnica Meljine ostane u istom satusu, građani Herceg Novog i skupština traže od Vlade Crne Gore hitnu izgradnju nove u sisitemu javnog zdravlja, nije usvojen.

Predsjednik Skupštine Andrija Radman je na prijedlog Obrada Gojkovića, prihvatio da se nakon dobijenih potrebnih materijala ponovo sazove sjednica po hitnom postupku, kako bi se rasprava o privatizaciji Bolnice u Meljinama nastavila.

Kompleks u Meljinama sa preko 50.000 kvadrata i 19 objekata kupio je konzorcijum za 25 miliona i značajno manje platio obveznicama. Partner projekta je bio arapski Kapital, koji je od Duška Kneževića preuzeo Atlas kapital centar u Podgorici.

U Atlas grupi tvrde da su do sada u medicinsku opremu uložili više od tri miliona eura, kako bi podigli kvalitet usluga, ali da Fond zdravstva i Dom zdravlja Herceg Novi ne omogućuju građanima Herceg Novog da u punom obimu, kako predviđa ugovor, koriste mogućnosti pregleda u bolnici.

Bivši ministar zdravlja Miodrag Radunović je ranije kazao, da je bolnica u Meljinama od 2010. do kraja 2013. od Fo

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com