Rađenović: Legalizacija otimačine! - Volim Podgoricu

Rađenović: Legalizacija otimačine!

Crna Gora ne može biti potpuno slobodno i demokratsko društvo sve dok privatna svojina svakog građanina nije apsolutno zaštićena od svakoga, pa i od same države. Kreiranjem atmosfere u kojoj građani nemaju takvu sigurnost, dobijaju se samo loši rezultati u smislu utemeljenja slobodnog tržišta, promocije slobodne trgovine i konkurencije koja je osnov svakog ekonomskog napretka, kazao je Blažo Rađenović, predsjednik OO Liberalne partije Budva.

“Prijedlog Zakona o ekproprijaci koji je predložila Vlada Crne Gore suprotan je čak i Ustavu države, te je stoga, shodno načelu ustavnosti i ništavan. Kroz ovaj Zakon osjeća se i duh totalitarnog sistema, koji smo formalno napustili, a suštinski je to, očigledno, samo privid i mrtvo slovo na papiru o vladavini prava i pravnoj državi. U najkraćem, usvajanjem predloženog teksta Zakona, stvara se pravni osnov za legalizaciju otimačine i apsolutne države”, istakao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, takvu svoju namjeru država očigledno pokušava da prikrije plasiranjem neodrživih argumenata o “nedostatku patriotizma” i neuvažavanju “opšteg interesa”.

“Međutim, niko nema iluziju: stavljanjem državne šape na privatnu svojinu i prava koja isključivo pripadaju građaninu kao slobodnom pojedincu, uvodi se suspendovanje najvišeg pravnog akta – Ustava. Pri tome, nijesu građani ti koji “izdaju opšti interes” kako se to pokušava nametnuti u javnosti, naprotiv, država  izdaje svoje građane iz najnižih pobuda i određenih, loših, procjena”, kazao je Rađenović.

Liberalna partija Crne Gore, dodaje on, djelujući na principima liberalizma i liberalne politike u čijem temelju jeste slobodan pojedinac i nepovrijedivost njegove privatne svojine koja mora biti svetinja za državu i društvo, zahtijeva da se predloženi Zakon odmah povuče iz skupštinske procedure.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com