UMHCG: Ko hoće da studira da se javi - Volim Podgoricu

UMHCG: Ko hoće da studira da se javi

Udruženje mladih s hendikepom (UMHCG) uputilo je poziv srednjoškolcima i osobama s invaliditetom koje žele da studiraju da se jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji radi podrške u procesu visokog obrazovanja.

Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta i samostalnih fakulteta, gdje će studenti s invaliditetom imati mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje,istakli su iz UMHCG.

“Stoga se, radi poboljšanja položaja mladih u oblasti obrazovanja i pružanja šansi i mogućnosti svima, obraćamo svim budućim studentima s invaliditetom da se obrate Udruženju, kako bi im UMHCG pomoglo prilikom upisa na željeni fakultet i bilo na usluzi tokom studiranja, odnosno obrazovanja.

Takođe, napominjemo da su neka od prava osoba s invaliditetom u oblasti obrazovanja postala i sastavni dio Novog Zakona o visokom obrazovanju, u čijoj izradi je učestvovala predstavnica UMHCG”, navode iz te NVO.

Podjećaju da Univerziteti već potencijalne studente s invaliditetom upućuju na Kancelariju. Takođe su pojedini fakultetti već objavili informacije o i upisnom roku i naznačili da se osobe s invaliditetom jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji, odnosno UMHCG.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com