350 srednjoškolaca traži sezonski posao - Volim Podgoricu

350 srednjoškolaca traži sezonski posao

Na trećem sajmu sezonskih poslova u hercegnovskoj Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić” 23 poslodavca su iskazala potrebe za sezonskom radnom snagom.

Sajam je posjetilo preko 600 učenika ove škole, a 350 njih se prijavilo za sezonske poslove.

Podržavajući akciju zapošljavanja domaće radne snage, škola je pozvala lokalne socijalne partnere i poslodavce kako bi omogućila neposredan kontakt učenika raznih obrazovnih profila sa poslodavcima kojima je potrebna sezonska radna snaga.

Direktor Srednje škole, Momir Dragićević je istakao da je izuzetno značajan sajam poslova za učenike na kojem ih direktno povezuju sa poslodavcima, uz mogućnost da pokažu znanje i vještine da ostvare određenu zaradu i rasterete porodični budžet.

U okviru sajma održana je radionica sa učenicima “Kako tražiti posao i kako se predstaviti poslodavcu”.

Načelnik Zavoda za zapošljavanje – Područne jedinice Herceg Novi, Stevo Lazarević zadovoljan je što su učenici u prilici da u neposrednom kontaktu sa poslodavcima iskažu svoju zainteresovanost za sezonskim zapošljavanjem. Jer, veoma su izražene potrebe za sezonskom radnom snagom u Boki Kotorskoj u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini.

Investicije u turizmu, u Porto Montenegru, Luštici Development i Portonovom otvaraju značajne šanse za zapošljavanje, gdje će se tražiti visoki standardi rada, pa je ovo prilika da se mladi više motivišu i osposobe za rad u renomiranim turističkim objektima.

Zavod za zapošljavanje daje punu podršku zapošljavanju domaće radne snage, a naročito mladih, kod kojih postoji značajan radni potencijal. Poslodavci imaju mogućnost da koriste subvencije za zapošljavanje mladih do 25 godina starosti od juna do septembra 2015. godine.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com