Amerikanaci su zamijenili ishranu sa Afrikanacima, rezultati su šokantni - Volim Podgoricu

Amerikanaci su zamijenili ishranu sa Afrikanacima, rezultati su šokantni

U jednoj od prvih studija ove vrste, dvije grupe dobrovoljaca iz potpuno različitih djelova svijeta „zamijenile su ishranu“, a rezultati su bili zapanjujući.

Amerkanci su zamijenili hamburgere za sočivo kada su se mijenjali sa Afrikancima koji su zauzvrat morali da usvoje njihove prehrambene navike.

Istraživanje Kraljevskog koledža u Londonu imalo je za cilj da otkrije kako bi ishrana bogata vlaknima mogla da utiče na rizik za dobijanje raka crijeva.

Promjena je bila zapanjujuća. Za svega dvije nedjelje Amerikanci su prepolovili rizik za dobijanje raka crijeva, dok su žitelji Afrike svoj udvostručili.

Rak crijeva svake godine ubije 600.000 osoba širom svijeta i smatra se da je ona bolest modernog društva jer ljudi u razvijenim zemljama konzumiraju puno crvenog i industrijski obrađenog mesa a malo vlakana.

Evo šta su jeli:

Američka ishrana uključivala je goveđe kobasice i palačinke za doručak, hamburger i pomfrit za ručak i rolat od mljevenog mesa i pirinač za večeru.

Afrička dijeta uključivala je spanać i crvenu papriku za doručak, prženi krompir i mango za ručak i paradajz i sočivo za večeru.

1 komentar

  1. I’m happy I found this blog! From time to time, students want to cognitive the keys of productive literary essays composing. Your first-class know-how about this good post can become a proper basis for such people. cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com