Škoda Praha dostavila najpovoljniju ponudu za Drugi blok - Volim Podgoricu

Škoda Praha dostavila najpovoljniju ponudu za Drugi blok

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić upoznao se sa izvještajem Komisije za evaluaciju ponuda za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja i prihvatio izvještaj Komisije u kojem se navodi da je od devet prikupljenih ponuda za izgradnju drugog bloka, a na bazi dostavljenih ekonomsko-tehničkih podataka, najpovoljnija ponuda firme Škoda Praha. 

“Odbor je zaključio da će se sa ovim ponuđačem nastaviti pregovori u vezi sa svim elementima budućeg ugovora koji će se zaključiti ukoliko dođe do realizacije ove investicije. EPCG će sa savjetnikom UniCredit Milano, paralelno nastaviti aktivnosti na pronalaženju i odabiru mogućeg partnera koji bi učestvovao u investiciji u drugi blok TE Pljevlja”, navodi se u saopštenju.                                            

Kompanija Škoda Praha ponudila je gradnju Bloka II snage 254 MW sa električnom efikasnošću od 39,5 odsto po cijeni od 338,5 miliona eura dok bi godišnja prozvodnja električne energije bila 1.600GWh. Takodje, projektom je predviđena i toplotna stanica za obezbjeđenje energije za daljinsko grijanje Pljevalja. Novi blok će odgovarati svim najzahtjevnijim uslovima savremene tehnologije (BAT), dobroj praksi evropskih zemalja i zaštiti okoline prema svim direktivama EU.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com