Marković: Hoće da kompromituju evroatlanski put Crne Gore - Volim Podgoricu

Marković: Hoće da kompromituju evroatlanski put Crne Gore

Cilj neovlašćenog iznošenja u javnost zvanične službene dokumentacije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Savjeta za članstvo u NATO, pokušaj je kompromitacije državnih institucija i zvanične politike, prije svega sa aspekta napora da Crna Gora do kraja ove godine dobije poziv za članstvo u NATO, konstatovao je Vladin Biro za operativnu komunikaciju, kojim koordinira potpredsjednik Vlade Duško Marković.

Kako je saopšteno, sjednica Biroa održana je na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića, koji je, po pozivu, prisustvovao sjednici. Na sjednicu je, takođe po pozivu, došao i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

“Ocjenjeno je da pomenute aktivnosti imaju za cilj pokušaj kompromitacije državnih institucija i zvanične politike, prije svega sa aspekta napora da Crna Gora do kraja 2015. godine dobije poziv za članstvo u NATO”, navodi se u saopštenju.

Biro za operativnu koordinaciju je zaključio da nadležni državni organi, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, na sveobuhvatan način treba da intenziviraju sprovođenje već započetih aktivnosti u pravcu identifikacije lica odgovornih za iznošenje službenih dokumenata, i sljedstveno tome sagledaju postojanje elemenata  krivično pravne i druge vrste odgovornosti.

Biro će, u domenu svoga rada, u narednom periodu nastaviti da prati aktivnosti koje preduzimaju nadležne institucije u cilju rasvjetljavanja pomenutog događaja, time dajući punu podršku i aktivno doprinoseći uspješnosti procesa NATO integracija.

(rtcg)

1 komentar

  1. The last I checked on this topic was very some time back. I am much more into SEO Company. Nonetheless, fascinating post and I’d check back again soon and get myself much more updated.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com