PG VRTIĆI: Dan vaspitanja bez batina! - Volim Podgoricu

PG VRTIĆI: Dan vaspitanja bez batina!

Dan vaspitanja bez batina obilježen je danas u vaspitnoj jedinici “Poletarac 1”, JPU “Đina Vrbica”

Vaspitačice mlađe vaspitne grupe Bojana Jovanović i Snežana Tošković realizovale su radionicu “Moja osjećanja”.

Djeca su davala iskaze kada su: srećni, ljuti, tužni, zbunjeni, krivi, uplašeni. Nadalje, vaspitačice su organizovale i radionicu za roditelje.

Radionicu je realizovala psihološkinja Lidija Mirković koja je svoje bogato iskustvo rada sa predškolskom djecom u trajanju od dvadeset godina podijelila sa roditeljima kroz temu ” Nagrada i kazna u vaspitavanju djece”.

Roditelji su upoznati sa uticajem nagrade i kazne ka podsticanju poželjnih odnosno suzbijanju nepoželjnih oblika ponašanja.

“U vaspitavanju djeteta značajno je da roditelji su svjesni da predstavljaju model ponašanja svom djetetu, da dijele iste vaspitne vrijednosti i pokazuju doslednost u njihovom primjenjivanju”, saopšteno je iz JPU “Đina Vrbica”.

Psihološkinja Lidija Mirković ističe da “batine”, kao tradicionalan metod vaspitavanja djece u našem društvu, samo trenutno zaustavljaju neželjeno ponašanje bez dugoročnog efekta osim činjenice da djeca prihvataju agresiju kao prirodan obrazac ponašanja.

Roditelji i vaspitačice su razmijenili svoja iskustva, kako i na koji način primjenjuju nagrade i kazne, uz fascilitatorsku ulogu psihološkinje Lidije Mirković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com