Pronađena Ana Rajković koju su 24. aprila otele vehabije - Volim Podgoricu

Pronađena Ana Rajković koju su 24. aprila otele vehabije

Beograđanka Ana Rajković, koju su 24. aprila džihadisti oteli usred Beograda, pronađena je i trenutno se nalazi na ispitivanju u policijskoj upravi Stari grad.

Kako Informer.rs saznaje, Rajkovićeva je danas primijećena u Bajrakli džamiji u Beogradu, a vidio ju je imam Ramadan, koji je odmah pozvao njene roditelje i policiju.

Ona se pripadnicima MUP predstavila kao Safija Minela, ali kod sebe nije imala niti jedan lični dokument. Zajedno s ocem je odvedena u policijsku stanicu u kojoj će pokušati da otkriju na koji način ju je izvjesna Ismeta vrbovala i pokušala da odvede u Mali Zvornik. 

Samo tri dana prije nego što je vehabija Nerdin Ibrić u Zvorniku ubio jednog i ranio dvojicu srpskih policajaca, vehabije su otele Anu Rajković, čiji su roditelji u razgovoru za Informer izrazili strah da bi njihova ćerka mogla biti iskorišćena za terorističke napade ili trgovinu organima!

Jasna i Dragan su saznali da je njihovu Anu najprije vrbovala, a onda i otela izvjesna Ismeta, koja planira da je iz Malog Zvornika prebaci u BiH na teritoriju koju kontrolišu vehabije. Oni su potražili pomoć države, jer ne mogu da je spriječe da ode pošto je punoljetna. 

– Imamo informacije da će džihadisti tokom prvomajskih gužvi pokušati da je prebace u Bosnu. Vjerovatno je već sad negdje drže drogiranu i ispiraju joj mozak. Ako ode u Bosnu, to je onda kraj! – rekli su juče vidno potreseni Rajkovići u porodičnom stanu u Borči.

Oni su naveli da su u Aninoj sobi našli sveske s molitvama, pričama o Alahu i skicama Malog Zvornika:

Primijetili smo mjesecima unazad da nešto nije u redu i da nam je dijete postalo opsjednuto islamom… Čak dva profila smo morali da joj ugasimo jer se stalno dopisivala sa muslimanima. Na Tviteru se predstavljala kao Safija Minela! Sve češće je nosila marame, čitala je knjige poput “Sultanijinog vrta” i mnogo vremena je provodila u Bajrakli džamiji na Dorćolu. Svinjetinu je prestala da jede, govorila da mora da se hrani po HALAL-u… A onda je jednostavno u petak 24. aprila nestala!

Roditelje je najviše zabrinulo što se u Aninim sveskama stalno pojavljivalo ime Ismeta. Prema njihovim riječima, u pitanju je šefica ozloglašene “Zvorničke ćelije” koja vrbuje djevojčice po Beogradu i drugim gradovima Srbije!

– Ana je na nekoliko stranica doslovce napisala: Želim da se vratim mojoj teta Ismeti i Bajrakli džamiji. Kako su nam ispričali muslimani koje poznajemo, njena povodljivost, povučenost i psihička labilnost predstavljaju idealan profil za bombaša samoubicu kaže majka Jasna.

(Izvor: Informer)

1 komentar

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com