Rakčević: Isti su Krivokapić i Brajović - Volim Podgoricu

Rakčević: Isti su Krivokapić i Brajović

Predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević ne vidi nikakvu razliku između dvije struje u Socijaldemokratskoj partiji SDP, na čijem je čelu nekada bio.

“Ja mogu kao bivši predsjednik SDP-a da izrazim žaljenje što ta partija, posebno od obnove nezavisnosti, u proteklih devet godina nije smogla snage da napravi distancu od politike koja je dovela Crnu Goru, u ekonomskoj i socijalnoj sferi, na niske grane”, istakao je Rakčević, gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

On je dodao da mu je žao što je sistem “progutao” SDP. 

“Ne vidim neku veliku razliku između nečega što je struja Ranka Krivokapića i politike koju zagovara Ivan Brajović. Čak je Krivokapić bio nedvosmislen rekavši da su oni sve odluke na Predsjedništvu donosili jednoglasno. I ako je očekivao nekog kao protivkandidata, to je mogao da bude Džavid Šabović koji je, u nekoliko navrata, zauzimao druge stavoce u odnosu na SDP.

On je rekao i da ne očekuje veću promjenu politike SDP-a nakon Kongresa, bez obzira ko bude pobijedio.

“Sa žaljenjem konstatuje da između te dvije grupacije ne očekujem promjene politike partije. Priželjkivao sam promjenu politike SDP-a. Nisam tokom ove kampanje, osim personalnih animoziteta i lobiranja, uspio da prepoznam u čemu je programska razlika između politike koju zagovara Krivokapić i one koju zagovara Brajović”, naglasio je Rakčević.

Možda je, navodi on, jedna strana za bezuslovnu saradnju sa Demokratskom partijom socijalista DPS, a druga takođe samo uz, kako je rekao, manje uslove.

Komentarišući to što je Krivokapić uputio pohvale na račun URE, u kojoj se nalaze bivši visoki funkcioneri SDP-a, Rakčević je kazao da mnogo više zanimaju konkretna djela.

“Poslije tih signala, urpkos nekim našim željama, imali ste debakl u Podgorici. Ono što su SDP i Pozitivna odradili na podgoričkim lokalnim izborima je, po mom viđenju, rpevara građana Podgorice”, zaključio je Rakčević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com