Japanci vam sve PLAĆAJU ako dođete da živite na ovim predivnim ostrvima! - Volim Podgoricu

Japanci vam sve PLAĆAJU ako dođete da živite na ovim predivnim ostrvima!

Volite egzotiku, a uz to mislite da bi vam negdje durgo bilo bolje nego u Crnoj Gori? E, ovo je prava ponuda za vas! Japanske vlasti plaćaju, pazite, plaćaju, onima koji dođu da žive na ovim predivnim ostrvima. 

Al, ima i – caka!.

 lokalne vlasti u prefekturi Kagošima objavile su, u želju da povećaju populaciju i pokrenu novi životni ciklus na ostrvima Takešima, Ioujima i Kurošima, na službenim stranicama što sve nude ukoliko spakujete kofere i doselite se.

Pazite koja sve prava možete ostvariti:

– dobićete jednokratko 770 eura za putne troškove

– davaće vam tri godine novac za iznajmljivanje kuće: 670 eura ukoliko ćete sami da živite u kući, 770 ako ćete da se doselite sa partnerom, plus 145 eura za svako dijete u porodici

– tele na poklon, koje možete da zamijenite za skoro 4 000 eura

– 770 eura za prvo dijete, 1 450 eura za drugo dijete, 2 250 eura za treće dijete, 3 000 eura za četvrto…

– finansijska pomoć za školovanje djeteta

– financijska pomoća za pokretanje posla, a nudi se; poljoprivreda, uzgoj govedine, šumarstvo i ribarstvo 

– dio plaćenih troškova za izlaske ukoliko ste samac i tražite srodnu dušu

Takođe vrijedi napomenuti i da su vlasti maksimalno spustile cijene za najam kuća na otprilike 133 eura, te da morate ispunjavati dva uslova kako bi vam izašle u susret.

Prvi uslov kaže da ne smijete biti stariji od 55 godina, a drugi da ostrva ne smijete koristiti kao odmarališta i da se morate prihvatiti posla.

Zvuči dobro, zar ne? Zvuči sjajno ukoliko nemate problema s vulkanima, a upravo se provinciji Kyushu nalazi nalazi Aso (1.592 m), najaktivniji u Japanu.

Doduše, treba onda istaknuti i to, na Kyushu su do smrti živjeli Kamato Hongo i Yukichi Chuganji, donedavno najdugovječnije zabilježene osobe na svijetu.

(Izvor: Dnevnik.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com