LJUBAV IZ BAJKE: Jagodinac oženio najljepšu zvijezdu Tunisa! - Volim Podgoricu

LJUBAV IZ BAJKE: Jagodinac oženio najljepšu zvijezdu Tunisa!

Kada je Dragan Antonijević otišao u Yasmin Hamamet na odmor, nije ni slutio da će se zaljubiti i upoznati ljubav svog života! Zvijezda Tunisa, plesačica orjentalnog plesa Fauzija Šarif plesala je za goste u hotelu u kome je Dragan odsjeo. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Na dan vjenčanja Fauzije i Dragana u stanu je vladala fenomenalna atmosfera. Stilista i šminkerka pokušali su da natjeraju Fauziju da sjedne kako bi završili posao, ali ljubav prema igri ispoljavala je u svoj euforiji koja je vladala, pa je Fauzije plesala sa podignutom bluzom i uživala u igri.

– Cio život sam maštala o romantičnom muškarcu. Dobila sam ga! Najdivnijeg muškarca na svijetu, koji voli svijet, voli ljude, pomaže svima, djeci, starima…udajem se za njega i presrećna sam. Ja sam muslimanka, mi ne možemo da mijenjamo vjeru. Ne nosim abeju, ne klanjam, poštujem hrišćanstvo ali sam ja muslimanka i to je tako. U Tunisu ja zauvijek nosim prezime mog oca, ovdje sam Antonijević, priča Fauzija Šarif Antonijević.

Fuziji, kako je ustvari svi zovu se sviđa Srbija. Kaže da se u Tunisu žena i djeca ne poštuju, ali da moraju imati sve u kući. Ona ima sedmoro braće i sedam sestara.

– Mnogo volim snijeg, obožavam! Kao dijete se radujem. Mnogo volim snijeg, kao u bajci sam tada. Meni se Srbija sviđa. Upoznala sam divne prijatelje, ljude koje volim. Otvorila sam Školu trbušnog plesa, ali nemam mnogo žena, sramota ih je da igraju orijentalni ples ili im porodica brani. Orijentalni ples za svrhu ima zavođenje i jako je lijep. Namijenjen je muškarcu i spada u vid zabave. Srpkinje se stide da plešu, kaže Fuziji.

U Tunisu svadba traje sedam dana, svakog dana mlada oblači drugu haljinu. Jedan od njihovih običaja je da vežu dva prstena, burme trakom, svako stavi jedno drugom prsten na ruku a svekar presijeca vrpcu. Zapali se crvena sveća koju gase zajedno. Sve ove običaje Fuzija i Dragan obavili su i u Jagodini.

Ipak, Fuzija sada ima problem da viđa redovno svog supruga.

– Dragan radi u Njemačkoj, dolazi jednom mjesečno. Ni jednom iz Srbije nisam uspjela da odem kod svog muža! Svi mi potpišu da mogu ići, osim jedne službenice koja me uporno već deset puta odbija. Kada je pitam zašto, kaže zato što si ti iz Tunisa i sigurno hoćeš da ideš da radiš u Njemačkoj i baviš se prostitucijom. Ponizila me je! Ja ne mogu da odem da posjetim muža, to je strašno! Rekla mi je da radim seks za pare i da zato hoću u Njemačku. Nikada me nisu pustili da odem. Kažu mi da je to srpska birokratija!, kaže ona.

Fauzija je plesala i za predsjednika Tunisa i mnoge zvaničnike, političare, umjetnike ove zemlje. Tunis je oblijepljen plakatima na kojima je njena fotografija.

– Kada sam je vidio, ja sam pao s nogu. Osvojile su me njene oči i prelijepi bijeli osmjeh! Igrala je bosa u bijelom kostimu. Crna kosa bila joj je rasuta po leđima. Kao boginja. Nisam mogao da se smirim dok je nisam našao, tražio sam je svuda, bilo je teško sporazumjeti se sa menadžerima, osobljem hotela. Te noći nisam spavao. Našao sam broj, zvao sam, javio se njen brat, nije mi bilo svejedno jer tamo su drugačiji običaji. Ali nema odustajanja, našao sam je. Sve volim kod nje. Jedinstvena je, prirodna, iskrena, kakvo joj je srce takve su joj oči. Ljubav na prvi pogled postoji! Mi smo već tri godine zajedno, moja ljubav nikad nije bila manja, sve je jača. Pošto ne može doći u Njemačku, ja ću se vratiti u Srbiju i ovdje ćemo nastaviti život. Meni ne vrijedi dan bez nje, rekao je Dragan.

Fuzija koja i sada pleše na proslavama i drugim manifestacijama po pozivu  planira da otvori salon vjenčanica koje će sama da šije. 

(alo.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com