Matija Bećković. Njegoš je izdajnik današnje Crne Gore! - Volim Podgoricu

Matija Bećković. Njegoš je izdajnik današnje Crne Gore!

Matija Bećković je u razgovoru za Blic, odgovarajući na pitanje da li obod njegovog kačketa krije tugu što Crna Gora ne razumije jezik na kome piše i što Njegošu mijenja nacionalnu pripadnost protiv njegove volje Bećković je odgovorio da je Njegoš je izdajnik Crne Gore, ove današnje.

„Ono ś kod śjekira, śjutra… učinilo je da su i Srbi u Crnoj Gori ŚRBI!“, poručio je on.

Bećković je nedavno rekao da se nada da Vučić neće osnovati Goli otok za svoje protivnike, iako bi mu i to stranci zamjerili koliko i Titu. 

Na pitanje odakle pomisao da bi jedna demokratska vlast posegla za ovakvim metodama Bećković je kazao „Tito je rekao Staljinu „ne” i mogao je sve da nas pobije.“ 

„Zapad bi ga uz sitne zamjerke slavio kao velikog državnika. Ako bi Vučić, ili bilo ko drugi, rekao „ne” Putinu, bio bi novi Tito“, ocijeno je on.

Bećković je naglasio da je Kosovo srpsko junačko groblje. Tako je davno nazvano. 

„Ko je vejrovao da neće biti ni junaka ni njihovih grobova“, smatra Bećković.

Prema njegovim riječima kosovska imovina više vrijedi nego sva EU. 

„Ne mislim na duhovnu vrjednost koja je neprocjenjiva, nego na materijalnu koja bi se mogla lako izračunati. I niko nam ne može dati koliko će nam uzeti“, naglasio je Bećković.

Politika je, smatra on, sa svog puta sklonila kulturu. 

„Pokazuje se da i kultura i umjetnost imaju alternativu. Forsira se ona umjetnost koja je oblik poricanja umjetnosti. Umjetnost koja umire zajedno s umjetnikom. Snobizam je forma očajanja. Na drugoj strani ima dovoljno ekstravagantnih udvorica, ekscentričnih uvlaka, režimskih odadžija, barbarogenija ulizica, klošara – uzora političke korektnosti“, kaže Bećković.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com