FRONT krenuo na teren da lobira za proteste - Volim Podgoricu

FRONT krenuo na teren da lobira za proteste

Demokratski front je u Kolašinu, konsultacijama sa aktivistima i funkcionerima saveza iz toga grada, počeo terensku kampanju za organizovanje demokratskih protesta, saopšteno je iz te partije.

Na osnovu odluke sa zajedničke sjednice Glavnih odbora konstituenata DF-a, članovi Predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Branko Radulović i Predrag Bulatović predstavili su aktivistima stavove i ocjene Predsjedništva DF-a o uzrocima teške političke, ekonomske, socijalne i bezbjednosne krize u zemlji i ukazali na neophodnost korjenitih promjena..

Lideri DF-a su, kako se navodi, istakli važnost činjenice da se i danas, poslije afere Snimak i” svih prikupljenih dokaza o krađama izbora, u biračkom spisku nalazi 70.000 fantomskih birača”.

Oni su ocijenili i da se zbog neprestane političke korupcije, zloupotrebe državnih resursa i fondova, uticaja bezbjednosnih službi i organizovanog kriminala, kao i zbog kupovine birača, u Crnoj Gori ne mogu organizovati fer i pošteni izbori bez formiranja prelazne tehničke vlade.

U prelaznoj tehničkoj vladi će, kako je saopšteno, biti zastupljene sve parlamentarne stranke i u kojoj će pouzdani opozicionari kontrolisati i sprečavati zloupotrebe aktuelne vlasti Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.

Lideri DF su naveli da se, nakon 25 godina nekontrolisane vladavine, režim ne može korigovati niti kontrolisati kroz institucije koje su, kako su rekli, zarobljene i privatizovane od tog istog režima i koje služe samo za očuvanje vlasti korumpiranog režima.

„Zbog toga je Predsjedništvo DF-a predložilo, a glavni odbori svih konstituenata DF donijeli jednoglasnu odluku da se krene u terensku kampanju za organizovanje demokratskih protesta koji bi doveli do formiranja prelazne vlade i organizovanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, aktivisti DF-a su jednoglasno podržali odluku rukovodstva DF-a i istakli svoju spremnost da u svakodnevnim kontaktima sa građanima Kolašina objašnjavaju neophodnost i važnost promjene režima i kursa državne politike, posebno u oblastima ekonomije, zapošljavanja i borbe protiv korupcije i kriminala.

„Aktivisti DF-a iz Kolašina su takođe iskazali svoju spremnost da, skupa sa svim ojađenim, opljačkanim i slobodoljubivim građanima Crne Gore, na protestima dovedu do kraja zajedničku borbu za slobodu i pozvali lidere DF-a da ne odustaju od utvrđenih političkih ciljeva i zahtjeva“, zaključuje se u saopštenju.

(rtcg/foto in4s.net) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com