(VIDEO) JEZIVO: Otvorio se krater širok 100 metara, zemlja progutala 7 kuća! - Volim Podgoricu

(VIDEO) JEZIVO: Otvorio se krater širok 100 metara, zemlja progutala 7 kuća!

Mještani Solotvina na zapadu Ukrajine žive u strahu od propadanja i momentalne smrti, jer se prije nekoliko dana zemlja bukvalno otvorila i stvorila rupu širine 100 metara i dubine 60 metara.

U propadanju zemlje nestalo je sedam kuća, a nije poznato ima li stradalih

Prva asocijacija pri pogledu na ogromnu rupu jeste da je ovdje udario meteor. Ali ono sa čime se stanovnici ovog kraja svakodnevno bore, prema njima je mnogo gore od meteora, pišeDejli Mejl.

Veliki dio oblasti sagrađen je nad rudnicima soli koji su radili prije 220 godina, a kada su zatvoreni ostavljeni su bez nadzora i nepravilno su zatrpani, pa godinama „vuku vodu“ iz okolnih područja. Upravo je velika količina vode doprinijela urušavanju nekadašnjih rudnika soli i stvaranju kratera širine 100 metara kojise svakim danom sve više širi.

– Prvo smo mislili da je to samo jedna rupa koja će prestati da se širi, ali sada nam je jasno da je samo pitanje vremena kada će cijelo mesto “upasti” u ponor – rekao je 58 godišnji mještanin Solotvina.

Vlasti su počele da zatrpavaju rudnike zemljom, što bi spriječilo ovakve događaje, ali su shvatili da će za taj projekt biti potrebno više od 10 miliona funti i više od sedam godina, pa su odustali od projekta i rudnike pune soli ostavili bez nadzora.

Ovo je već peti slučaj propadanja zemlje u tom mjestu. Prvi je zablježen prije 11 godina. Stanovnici apeluju na vlasti da pokušaju da zaustave urušavanje tla, ili da im omoguće preseljenje na sigurnu lokaciju, gdje će moći da žive bez straha da će zemlja da ih proguta.


2 komentara

  1. My brother suggested I may like this website. He was totally right. This put up actually made my day. You cann’t consider just how much time I had spent for this info! Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com