Amfilohije opet unizio CG - Volim Podgoricu

Amfilohije opet unizio CG

Mitropolit Amfilohije pokušao po ko zna koji put da unizi Crnu Goru osporavanjem njenih granica, saopšteno je iz SDP-a.

Reagujući na izjavu mitropolita Amfilohija da SPC u Crnoj Gori ne može da prihvati avnojevske granice fildžamn države, šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić rekao je da mitropolit po ko zna koji put pokušava da unizi Crnu Goru osporavanjem granica “za koju su naši preci vjekovima krv prolivali”.

“Ponovljeno  vrijeđanje predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i ruganje sa bratstvom Krivokapića valjda će napokon prizvati svijesti sve one iz vlasti i iz opozicije koji sa tim nasrtajima imaju političke ili biznis veze”, saopštio je Stanić.

On je rekao da su odluke AVNOJ-a bile osnova za državu u kojoj nije bilo bitno kako se zoveš, kojim jezikom govoriš i kojem se Bogu moliš.

“Takvu Crnu Goru, građansku i multietničku smo dobili u amanet, i takvu Crnu Goru smo mi u SDP-u branili devedesetih, a branićemo je i danas. Sve dok ova država ne smogne snage da privede poznanju prava one koji udaraju u temelje njenog ustavnog sistema građansku Crnu Goru i nedjeljivost njene teritorije,  naš evroatlantski integracioni put je ugrožen”, poručio je Stanić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com